Strassburgare

Strassburgare är en spritsad småkaka som kan doppas i choklad. Kan också smaksättas med rivet apelsinskal (tvätta en apelsin och riv det yttersta skalet fint och tillsätt till kakdegen).

Vidare kan man sätta ihop strassburgarna två och två med hallon eller jordgubbsmarmelad mellan. Sedan doppas ändarna i choklad.

25 st strassburgare

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • Garnering: 200 gram smält blockchoklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Låt fettet bli rumstempererat (du kan mikra kylskåpskallt fett).
  3. Vispa fett, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet samt tillsätt potatismjöl och vetemjöl lite i sänder.
  4. Lägg upp en plåt med bakplåtspapper och spritsa degen med en bred tyll i den form du önskar, ringar, ringlade eller enligt fantasi.
  5. Grädda strassburgarna i tio minuter.
  6. Du kan garnera strassburgarna med att doppa ena änden i smält choklad eller pudra över florsocker.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-01

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.