Strassburgare

Strassburgare är en spritsad småkaka som kan doppas i choklad. Kan också smaksättas med rivet apelsinskal (tvätta en apelsin och riv det yttersta skalet fint och tillsätt till kakdegen).

Vidare kan man sätta ihop strassburgarna två och två med hallon eller jordgubbsmarmelad mellan. Sedan doppas ändarna i choklad.

25 st strassburgare

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • Garnering: 200 gram smält blockchoklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Låt fettet bli rumstempererat (du kan mikra kylskåpskallt fett).
  3. Vispa fett, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet samt tillsätt potatismjöl och vetemjöl lite i sänder.
  4. Lägg upp en plåt med bakplåtspapper och spritsa degen med en bred tyll i den form du önskar, ringar, ringlade eller enligt fantasi.
  5. Grädda strassburgarna i tio minuter.
  6. Du kan garnera strassburgarna med att doppa ena änden i smält choklad eller pudra över florsocker.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-01

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept