Strassburgare
Introduktion och förberedelse
Strassburgare är en spritsad kaka som kan doppas i choklad.
Tips
- Degen också smaksättas med rivet apelsinskal - tvätta en ekologisk apelsin och riv det yttersta skalet fint och tillsätt till kakdegen.
 - Vidare kan man sätta ihop strassburgarna två och två med hallon eller jordgubbsmarmelad mellan. Sedan doppas ändarna i smält choklad.
 
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
 - Låt fettet bli rumstempererat (du kan mikra kylskåpskallt fett).
 - Vispa fett, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet samt tillsätt potatismjöl och vetemjöl lite i sänder.
 - Lägg upp en plåt med bakplåtspapper och spritsa degen med en bred tyll i den form du önskar, ringar, ringlade eller enligt fantasi.
 - Grädda strassburgarna i tio minuter.
 - Du kan garnera strassburgarna med att doppa ena änden i smält choklad eller pudra över florsocker.
 
Uppskattat näringsvärde per portion: 106 kcal