Chokladcigarrer
Introduktion och förberedelse
Chokladcigarrer är chokladdoppade kakor.
Goda småkakor i form som små cigarrer med ändarna doppade i choklad.
Tips
Överkurs för att få blank fin choklad som håller sig blank längre tid är att temperera chokladen innan du använder den att doppa kakorna i.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa fett och socker någon minut.
- Tillsätt nötter, mjöl och mjölk. Arbeta ihop till en kakdeg. Låt gärna degen vila i 30 minuter i kylen.
- Dela degen i 10 delar. Rulla ut delarna till fingertjocka längder. Platta till dem lätt.
- Lägg fem bredvid varandra och skär alla på en gång i 5 cm långa bitar likt cigarrer.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i 10 minuter.
- Låt kakorna svalna på plåten.
- Smält under tiden choklad i vattenbad eller mikro.
- Doppa ena änden av kakorna i smält choklad.
- Lägg upp på bakplåtspappret igen och låt chokladen stelna.
Uppskattat näringsvärde per portion: 49 kcal