Chokladcigarrer

Chokladcigarrer är chokladdoppade kakor. Goda småkakor i form som små cigarrer med ändarna doppade i choklad.

Överkurs för att få blank fin choklad som håller sig längre är att temperera chokladen innan du använder den att doppa kakorna i.

50 st chokladcigarrer

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 175 g smör rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 2 dl hackade nötter som mandel eller hasselnötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 100 g blockchoklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa fett och socker någon minut.
  3. Tillsätt nötter, mjöl och mjölk. Arbeta ihop till en kakdeg. Låt gärna degen vila i 30 minuter i kylen.
  4. Dela degen i 10 delar. Rulla ut delarna till fingertjocka längder. Platta till dem lätt.
  5. Lägg fem bredvid varandra och skär alla på en gång i 5 cm långa bitar likt cigarrer.
  6. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i 10 minuter.
  8. Låt kakorna svalna på plåten.
  9. Smält under tiden choklad i vattenbad eller mikro.
  10. Doppa ena änden av kakorna i smält choklad.
  11. Lägg upp på bakplåtspappret igen och låt chokladen stelna.
E-mail
Medel: 4.4 (11 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-12-11

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.