Chokladcigarrer

Chokladcigarrer är chokladdoppade kakor. Goda småkakor i form som små cigarrer med ändarna doppade i choklad.

50 st chokladcigarrer

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 175 g smör rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 2 dl hackade nötter som mandel eller hasselnötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 100 g blockchoklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa fett och socker någon minut.
  3. Tillsätt nötter, mjöl och mjölk. Arbeta ihop till en kakdeg. Låt gärna degen vila i 30 minuter i kylen.
  4. Dela degen i 10 delar. Rulla ut delarna till fingertjocka längder. Platta till dem lätt.
  5. Lägg fem bredvid varandra och skär alla på en gång i 5 cm långa bitar likt cigarrer.
  6. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i 10 minuter.
  8. Låt kakorna svalna på plåten.
  9. Smält under tiden choklad i vattenbad eller mikro.
  10. Doppa ena änden av kakorna i smält choklad.
  11. Lägg upp på bakplåtspappret igen och låt chokladen stelna.
E-mail
Medel: 4.2 (9 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2017-11-06

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept