Chokladcigarrer

Chokladcigarrer är chokladdoppade kakor. Goda småkakor i form som små cigarrer med ändarna doppade i choklad.

50 st chokladcigarrer

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 175 g smör rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 2 dl hackade nötter som mandel eller hasselnötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 100 g blockchoklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa fett och socker någon minut.
  3. Tillsätt nötter, mjöl och mjölk. Arbeta ihop till en kakdeg. Låt gärna degen vila i 30 minuter i kylen.
  4. Dela degen i 10 delar. Rulla ut delarna till fingertjocka längder. Platta till dem lätt.
  5. Lägg fem bredvid varandra och skär alla på en gång i 5 cm långa bitar likt cigarrer.
  6. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i 10 minuter.
  8. Låt kakorna svalna på plåten.
  9. Smält under tiden choklad i vattenbad eller mikro.
  10. Doppa ena änden av kakorna i smält choklad.
  11. Lägg upp på bakplåtspappret igen och låt chokladen stelna.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer