Chokladcigarrer

Introduktion och förberedelse

Chokladcigarrer är chokladdoppade kakor.

Goda småkakor i form som små cigarrer med ändarna doppade i choklad.

Överkurs för att få blank fin choklad som håller sig blank längre tid är att temperera chokladen innan du använder den att doppa kakorna i.

50 st chokladcigarrer

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 175 gram smör rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 2 dl hackade nötter som mandel eller hasselnötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 100 gram blockchoklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa fett och socker någon minut.
  3. Tillsätt nötter, mjöl och mjölk. Arbeta ihop till en kakdeg. Låt gärna degen vila i 30 minuter i kylen.
  4. Dela degen i 10 delar. Rulla ut delarna till fingertjocka längder. Platta till dem lätt.
  5. Lägg fem bredvid varandra och skär alla på en gång i 5 cm långa bitar likt cigarrer.
  6. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i 10 minuter.
  8. Låt kakorna svalna på plåten.
  9. Smält under tiden choklad i vattenbad eller mikro.
  10. Doppa ena änden av kakorna i smält choklad.
  11. Lägg upp på bakplåtspappret igen och låt chokladen stelna.
E-mail
Medel: 4.1 (20 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 49 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-16