Sparris med mozzarella och parmaskinka

En enkel och god förrätt eller gör en stor laddning och servera på fat till buffé.
Välj helst ekologiskt odlad svensk sparris. På våren och tidig sommar har sparris säsong och är som bäst.
Till sparrisen passar ett vitt friskt vin.

4 portioner sparris med mozzarella och parmaskinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram grön eller vit sparris
  • 8 tunna skivor parmaskinka
  • 200 gram mozzarellaost i saltlag
  • 0,5 dl olivolja, smakfull och dyr
  • 4 msk vinäger, fin sort
  • 0,5 salt flingsalt
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp en gryta med vatten. En bred traktörpanna är bäst då den är vid nog att få ner sparrisen liggandes. Gärna med lock.
  2. Lägg ner och koka sparrisen i ca 4 minuter. Är den tjockare sparrisen så koka ca 6 minuter.
  3. Ta upp sparrisen och kyl den i kallt vatten.
  4. Arrangera och fördela skinkan och mozzarellan i skivor på tallrikarna eller på ett stort fat.
  5. Skär förslagsvis sparrisen i delar.
  6. Fördela sparrisen över ost och skinka.
  7. Häll över olivolja, vinäger och salta samt peppra.
  8. Servera gärna med ett gott bröd.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer