Sötpotatissnacks eller sötpotatischips
Snacks med sötpotatis passar som chips till fördrink eller tilltugg.
Gott och nyttigt med sötpotatis till fest eller buffe.
Tillagning
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Skölj, skala och skiva sötpotatisarna tunt. Använd gärna en mandolin.
- Blanda sötpotatisskivorna med olja och peppar.
- Lägg ut potatisskivorna på plåtar med bakplåtspapper samt strö flingsalt ovanpå.
- Stek sötpotatisen gyllenbrun mitt i ugnen ca 2 timmar. Vänd sötpotatissnacksen efter 30 minuter. Kolla mot slutet så att de ej bränns.
- Dippsås: blanda gräddfil med finriven ingefära.
- Ta ut sötpotatischipsen och lägg upp i en skål. Servera förslagsivs med gräddfil- och ingefärsdippen.
Med dipp och varianter
- Servera sötpotatischipsen med en god dipp som förslagsvis gräddfil med finriven färsk ingefära.
- Dippen blir också god med gräddfil och pressad vitlök samt hackad gräslök;
- Eller curry och rivet äpple;
- Eller paprika och chilipulver.
Uppskattat näringsvärde per portion: 186 kcal