Smulbotten till cheesecake

Smulbotten till cheesecake och kakbotten. Räcker till en rund kakform, springform ca 24 cm diameter. Du kan också göra smulbottnen med andra varianter av Digestivekex som chokladdoppade Digestivekex eller andra kakor som chokladkakor, pepparkakor eller andra småkakor.

Smulbotten med nötter får du om du tillsätter en dl hackade nötter som hasselnötter, mandlar eller valnötter till smulbottensmixen.

Har du ingen ugn så går det bra att strunta i att baka bottnen - det blir nästan lika gott ändå.

1 smulbotten till en cheesecake

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 gram digestivekex (0,5 av ett 400 grams paket)
  • 75 gram smör
  • 1 msk strösocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen i en påse för hand eller i en matberedare till grova smulor.
  3. Smält under tiden smör med sockret i en stor kastrull.
  4. Tillsätt de krossade Digestivekexen och rör ihop till en deg.
  5. Tryck ut degen och jämna ut på botten av din cheesecakeform eller kakform.
  6. Baka bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  7. Ta ut. Låt svalna om du ska fylla med fyllning som ska stelna i kyl.
  8. Nu kan du fylla smulbottnen med cheesecakefyllning.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-08

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.