Smulbotten till cheesecake
Introduktion och förberedelse
Smulbotten till cheesecake och kakbotten av smör och Digestivekex.
Räcker till en rund kakform eller springform ca 24-26 cm diameter.
No bake smulbotten
Har du ingen ugn så går det bra att strunta i att baka bottnen - det blir nästan lika gott ändå.
Varianter
- Du kan också göra smulbottnen med andra varianter av Digestivekex som chokladdoppade Digestivekex eller andra kakor som chokladkakor, pepparkakor eller andra småkakor.
- Smulbotten med nötter får du om du tillsätter en dl hackade nötter som hasselnötter, mandlar eller valnötter till smulbottensmixen.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen i en påse för hand eller i en matberedare till grova smulor.
- Smält under tiden smör med sockret i en stor kastrull.
- Tillsätt de krossade Digestivekexen och rör ihop till en deg.
- Tryck ut degen och jämna ut på botten av din cheesecakeform eller kakform.
- Baka bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Ta ut. Låt svalna om du ska fylla med fyllning som ska stelna i kyl.
- Nu kan du fylla smulbottnen med cheesecakefyllning.
Uppskattat näringsvärde per portion: 178 kcal