Smulbotten till cheesecake

Introduktion och förberedelse

Smulbotten till cheesecake och kakbotten av smör och Digestivekex.

Räcker till en rund kakform eller springform ca 24-26 cm diameter.

No bake smulbotten

Har du ingen ugn så går det bra att strunta i att baka bottnen - det blir nästan lika gott ändå.

Varianter

  • Du kan också göra smulbottnen med andra varianter av Digestivekex som chokladdoppade Digestivekex eller andra kakor som chokladkakor, pepparkakor eller andra småkakor.
  • Smulbotten med nötter får du om du tillsätter en dl hackade nötter som hasselnötter, mandlar eller valnötter till smulbottensmixen.

1 botten till en cheesecake

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 gram Digestivekex (ett halvt 400 grams paket)
  • 75 gram smör
  • 1 msk strösocker (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen i en påse för hand eller i en matberedare till grova smulor.
  3. Smält under tiden smör med sockret i en stor kastrull.
  4. Tillsätt de krossade Digestivekexen och rör ihop till en deg.
  5. Tryck ut degen och jämna ut på botten av din cheesecakeform eller kakform.
  6. Baka bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  7. Ta ut. Låt svalna om du ska fylla med fyllning som ska stelna i kyl.
  8. Nu kan du fylla smulbottnen med cheesecakefyllning.
E-mail
Medel: 3.8 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 178 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-13

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.