Smulbotten till cheesecake

Smulbotten till cheesecake och kakbotten. Räcker till en rund kakform, springform ca 24 cm diameter.
Du kan också göra smulbottnen med andra varianter av digestivekex som chokladdoppade digestivekex eller andra kakor som chokladkakor eller andra småkakor.

Smulbotten med nötter får du om du tillsätter en dl hackade nötter som hasselnötter, mandlar eller valnötter till smulbottensmixen.

Har du ingen ugn så går det bra att strunta i att baka bottnen - det blir gott ändå.

1 smulbotten till en cheesecake

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 gram digestivekex (0,5 av ett 400 grams paket)
  • 75 gram smör
  • 1 msk strösocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen i en påse för hand eller i en matberedare till grova smulor.
  3. Smält under tiden smör med sockret i en stor kastrull.
  4. Tillsätt de krossade Digestivekexen och rör ihop till en deg.
  5. Tryck ut degen och jämna ut på botten av din cheesecakeform eller kakform.
  6. Baka bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  7. Ta ut. Låt svalna om du ska fylla med fyllning som ska stelna i kyl.
  8. Nu kan du fylla smulbottnen med cheesecakefyllning.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer