Smördegssnurror
Smördegssnurror med fetaost och spenat.
Ett varmt tilltugg som du snabbt och enkelt gör i rullar, bakar och sedan skär i munsbitar.
En annan variant är att fylla snurrorna med parmesanost.
Tillagning
- Sätt ugn på 175 grader.
- Krama ur tinad spenat i ett durkslag. Hacka den grovt och lägg i en skål. Smula ner fetaost samt lite vitpeppar.
- Kavla ut smördegen på lite mjöl.
- Fördela fyllningen och rulla ihop likt en rulltårta från kortsidan.
- Skär skivor (snurror) ca 0,5 cm tjocka, ca 11 styck från varje rulle, och lägg på bakplåt.
- Pensla snurrorna med ägg.
- Grädda i 20 minuter eller tills smördegssnurrorna fått färg i mitten av ugn.
- Ta ut smördegssnurrorna och låt svalna något.
- Lägg upp dem på en bricka eller fat och servera dem. Förslagsvis med en servett.
Uppskattat näringsvärde per portion: 211 kcal