Smördegssnurror

Smördegssnurror med fetaost och spenat.

Ett varmt tilltugg som du snabbt och enkelt gör i rullar, bakar och sedan skär i munsbitar.

En annan variant är att fylla snurrorna med parmesanost.

8 portioner drinktilltugg, ca 4 var, ca 33 st snurror

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 3 st tinade smördegsplattor, 10x20 cm, 225 gram
  • 200 gram fetaost
  • 1 pkt bladspenat, 250 gram
  • 1 st ägg

Tillagning

  1. Sätt ugn på 175 grader.
  2. Krama ur tinad spenat i ett durkslag. Hacka den grovt och lägg i en skål. Smula ner fetaost samt lite vitpeppar.
  3. Kavla ut smördegen på lite mjöl.
  4. Fördela fyllningen och rulla ihop likt en rulltårta från kortsidan.
  5. Skär skivor (snurror) ca 0,5 cm tjocka, ca 11 styck från varje rulle, och lägg på bakplåt.
  6. Pensla snurrorna med ägg.
  7. Grädda i 20 minuter eller tills smördegssnurrorna fått färg i mitten av ugn.
  8. Ta ut smördegssnurrorna och låt svalna något.
  9. Lägg upp dem på en bricka eller fat och servera dem. Förslagsvis med en servett.
E-mail
Medel: 3.8 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-01

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept