Smördegssnurror

Smördegssnurror med fetaost och spenat.

Ett varmt tilltugg som du snabbt och enkelt gör i rullar, bakar och sedan skär i munsbitar.

En annan variant är att fylla snurrorna med parmesanost.

8 portioner drinktilltugg, ca 4 var, ca 33 st snurror

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 3 st tinade smördegsplattor, 10x20 cm, 225 gram
  • 200 gram fetaost
  • 1 pkt bladspenat, 250 gram
  • 1 st ägg

Tillagning

  1. Sätt ugn på 175 grader.
  2. Krama ur tinad spenat i ett durkslag. Hacka den grovt och lägg i en skål. Smula ner fetaost samt lite vitpeppar.
  3. Kavla ut smördegen på lite mjöl.
  4. Fördela fyllningen och rulla ihop likt en rulltårta från kortsidan.
  5. Skär skivor (snurror) ca 0,5 cm tjocka, ca 11 styck från varje rulle, och lägg på bakplåt.
  6. Pensla snurrorna med ägg.
  7. Grädda i 20 minuter eller tills smördegssnurrorna fått färg i mitten av ugn.
  8. Ta ut smördegssnurrorna och låt svalna något.
  9. Lägg upp dem på en bricka eller fat och servera dem. Förslagsvis med en servett.
E-mail
Medel: 3.8 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-01

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.