Sherrydrink Duke of Marlboro

En cocktail skakad med is och torr Fino Sherry, röd Vermouth, Angostura bitter samt en skiva lime eller citron. 

Välj en torr Fino sherry som ej är oxiderad. Se till att alla ingredienser är kalla (förvara sherry, vermouth samt angustura i kylen) samt du har cocktailglas och is i frysen. Vill du ha en riktigt fin Sherry till drinken så köp en Lustau Fino av valfri variant. 

1 Sherrydrink Duke of Marlboro

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 cl torr Fino sherry
  • 4 cl Rosso Vermouth
  • 2 ml Angostura orange bitter
  • 0,5 skiva citron eller lime till dekoration
  • 5 isbitar

Tillagning

  1. Mät upp ingredienser i en shaker och eller kanna och skaka eller rör ihop med is.
  2. Sila upp i kallt cocktailglas. Garnera ev. med en halv skiva citron eller lime.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

5 orimligt goda avokadomackor

Här är smörgåsarna som du bara måste testa.

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer