Sallad på fetaost, paprika och oliver

Introduktion och förberedelse

Sallad med fetaost, paprika och oliver är en sidosallad som passar som tillbehör, till buffé eller tapas. En god kombination av sött och salt.

Köp gärna ekologisk obesprutad paprika - skölj den annars noga. Jag rekommenderar fina Kalamata oliver, spanska oliver med kärna eller liknande med eller utan kärnor.

Här med fetaost då den är lätt att köpa i Sverige men hittar du Spansk vit färskost lik fetaost så kan du ta det.

4 portioner sallad med fetaost

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 paprikor, en gul och en röd
  • 1 burk fetaost i olivolja i tärningar eller vanlig fetaost (ca 150 gram) och tillsätt 2 msk olivolja
  • 2 dl svarta oliver med eller utan kärna, förslagsvis kalamata
  • 2 msk god vinäger
  • 1 krm salt
  • 2 krm socker
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj, dela, kärna ur och skär paprika i tärningar ca 1x1 cm stora bitar.
  2. Har du köpt fetaost i olja så häll av den mesta oljan. Det blir för mycket olja annars.
  3. Blanda paprikan med tärnad fetaost och oliver i en skål.
  4. Smaka av med vinäger, salt, socker och peppar.
  5. Servera salladen i en skål.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-29

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.