Sallad på fetaost, paprika och oliver

Introduktion och förberedelse

Sallad med fetaost, paprika och oliver är en sidosallad som passar som tillbehör, till buffé eller tapas. En god kombination av sött och salt.

Köp gärna ekologisk obesprutad paprika - skölj den annars noga. Jag rekommenderar fina Kalamata oliver, spanska oliver med kärna eller liknande med eller utan kärnor.

Här med fetaost då den är lätt att köpa i Sverige men hittar du Spansk vit färskost lik fetaost så kan du ta det.

4 portioner sallad med fetaost

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 paprikor, en gul och en röd
  • 1 burk fetaost i olivolja i tärningar eller vanlig fetaost (ca 150 gram) och tillsätt 2 msk olivolja
  • 2 dl svarta oliver med eller utan kärna, förslagsvis kalamata
  • 2 msk god vinäger
  • 1 krm salt
  • 2 krm socker
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj, dela, kärna ur och skär paprika i tärningar ca 1x1 cm stora bitar.
  2. Har du köpt fetaost i olja så häll av den mesta oljan. Det blir för mycket olja annars.
  3. Blanda paprikan med tärnad fetaost och oliver i en skål.
  4. Smaka av med vinäger, salt, socker och peppar.
  5. Servera salladen i en skål.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-29

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept