Sallad på fetaost, paprika och oliver
Sallad med fetaost, paprika och oliver är en sidosallad som passar som tillbehör, till buffé eller tapas.
En god kombination av sött och salt.
Tillagning
- Skölj, dela, kärna ur och skär paprika i tärningar ca 1x1 cm stora bitar.
- Har du köpt fetaost i olja så häll av den mesta oljan. Det blir för mycket olja annars.
- Blanda paprikan med tärnad fetaost och oliver i en skål.
- Smaka av med vinäger, salt, socker och peppar.
- Servera salladen i en skål.
Val av ingredienser
- Köp gärna ekologisk obesprutad paprika - skölj den annars noga. Röd spetspaprika går också fint.
- Jag rekommenderar fina Kalamata oliver, spanska oliver med kärna eller liknande med eller utan kärnor.
- Här med fetaost då den är lätt att köpa i Sverige men hittar du Spansk vit färskost lik fetaost så kan du ta det.
Uppskattat näringsvärde per portion: 352 kcal