Sallad på fetaost, paprika och oliver

Sallad med fetaost, paprika och oliver är en sidosallad som passar som tillbehör, till buffé eller tapas.

En god kombination av sött och salt.

4 portioner sallad med fetaost

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 paprikor, en gul och en röd
  • 1 burk fetaost i olivolja i tärningar eller vanlig fetaost (ca 150 gram) och tillsätt 2 msk olivolja
  • 2 dl svarta oliver med eller utan kärna, förslagsvis kalamata
  • 2 msk god vinäger
  • 1 krm salt
  • 2 krm socker
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj, dela, kärna ur och skär paprika i tärningar ca 1x1 cm stora bitar.
  2. Har du köpt fetaost i olja så häll av den mesta oljan. Det blir för mycket olja annars.
  3. Blanda paprikan med tärnad fetaost och oliver i en skål.
  4. Smaka av med vinäger, salt, socker och peppar.
  5. Servera salladen i en skål.

Val av ingredienser

  • Köp gärna ekologisk obesprutad paprika - skölj den annars noga. Röd spetspaprika går också fint.
  • Jag rekommenderar fina Kalamata oliver, spanska oliver med kärna eller liknande med eller utan kärnor.
  • Här med fetaost då den är lätt att köpa i Sverige men hittar du Spansk vit färskost lik fetaost så kan du ta det.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 352 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-25