Pasta med Serranoskinka

Rostad och knaprig blir Serranoskinka eller annan lufttorkad skinka jättegott blandat med ruccola, parmesan, valnötter, spenat, citron och olivolja.
Rostad lufttorkad skinka blir jättegod, salt och knaprig.
Du kan ta annan lufttorkad skinka. Räkna 3 skivor skinka per portion.
Gott med surdegsbaguette med färskost samt tärnad tomat med vinäger och olivolja.

4 portioner pasta med Serranoskinka

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 140 gram tunt skivad Serranoskinka
  • 350 gram spagetti eller pasta som penne, fjärilar eller gnocchi
  • 150 gram valnötter
  • 65 gram babyspenat
  • 30 gram ruccola
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1 citron
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Börja med att rosta serranoskinkan: sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut skinkan på en eller två plåtar med bakplåtspapper.
  3. Rosta skinkan i 15-20 minuter tills den har fått färg men inte är mörk brun och bränd. OBS passa så den inte bränns - det går snabbt mot slutet. Den ska ha krympt och vara lite knaprig här och där. Den stelnar sedan vidare när den kallnar.
  4. Ta ut och låt svalna.
  5. Börja under tiden koka upp vatten till pastan.
  6. Koka pastan enligt paket. Vanligtvis 8-10 minuter för spagetti.
  7. Pressa ut citronsaft och blanda med olivolja.
  8. Skölj ruccola och spenat.
  9. Riv parmesanost.
  10. Krossa valnötterna grovt.
  11. Krossa en tredjedel av den rostade skinkan och blanda med pastan tillsammans med citron, olivolja, parmesan, valnötter, ruccola, spenat, salt och peppar. Smaka av med salt.
  12. Servera och garnera varje portion med några bitar hel rostad Serranosskinka. Strö ev. över lite parmesan också.
E-mail
Inga röster än

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer