Rostad blomkål med vitlök

Introduktion och förberedelse

Rostad blomkål med vitlök, gurkmeja och chili samt lite olivolja.

Gott och enkelt tillbehör som är ätt att laga till många på ex. en buffé.

4 portioner rostad blomkål med vitlök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 huvud blomkål, ca 800 gram
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 krm gurkmeja
  • 3 krm chiliflakes
  • 2 msk olivolja eller matolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och skär bort bladfästet på blomkålen. Skär loss buketter och dela dessa i halvor eller mindre buketter med en kniv.
  3. Lägg blomkålen i en ugnsfast stekpanna eller ugnsform.
  4. Skala och pressa över vitlök samt blanda runt blomkålen med gurkmeja, chiliflakes, salt, peppar och olja.
  5. Sätt in blomkålen i ugnen och rosta den i ca 20 minuter. Blomkålen ska ha fått lite färg här och där samt vara mjuk men ha lite tuggmotstånd kvar.
  6. Ta ut den rostade blomkålen och servera varm. Eller låt svalna och förvara i kylen till servering.
E-mail
Medel: 4.3 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 73 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-03-31