Rostad blomkål med vitlök
Introduktion och förberedelse
Rostad blomkål med vitlök, gurkmeja och chili samt lite olivolja.
Gott och enkelt tillbehör som är ätt att laga till många på ex. en buffé.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj och skär bort bladfästet på blomkålen. Skär loss buketter och dela dessa i halvor eller mindre buketter med en kniv.
- Lägg blomkålen i en ugnsfast stekpanna eller ugnsform.
- Skala och pressa över vitlök samt blanda runt blomkålen med gurkmeja, chiliflakes, salt, peppar och olja.
- Sätt in blomkålen i ugnen och rosta den i ca 20 minuter. Blomkålen ska ha fått lite färg här och där samt vara mjuk men ha lite tuggmotstånd kvar.
- Ta ut den rostade blomkålen och servera varm. Eller låt svalna och förvara i kylen till servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 73 kcal