Ras el hanout kryddblandning

Introduktion och förberedelse

Ras el hanout är en kryddblandning som passar till Tagine, marockansk mat med mera. Ras el hanout betyder på arabiska ungefär - Det bästa från affären - och är en kryddblandning med de bästa kryddorna som säljaren har att erbjuda.

Blandningen varierar därför och receptet här är en variant som blir mycket god till tagine och grytor med lammkött, biff, högrev eller kyckling.

Istället för korianderfrön kan du ta mald koriander.

Du kan dubblera receptet och spara kryddan i lufttät burk till senare tillfällen.

Detta recept är lagom mängd till en gryta eller tagine för 4 portioner.

0,75 dl Ras el hanout

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 2 tsk korianderfrön
  • 1 1/2 tsk kumminfrön
  • 1/2 tsk kardemummafrön
  • 1/2 tsk fänkålsfrön
  • 1/2 tsk svartpepparkorn
  • 1/2 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk mald kanel
  • 1/2 tsk paprikapulver

Tillagning

  1. Rosta fröna och pepparkornen i en tjockbottnad stekpanna i ca 2 minuter under omrörning.
  2. Mal de varma fröna och kornen i en mortel eller mixer
  3. Tillsätt övriga kryddor.
  4. Mal alltsammans till en jämn blandning.
  5. Låt svalna.
  6. Förvara kryddblandningen i lufttät burk.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-29

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.