Quorn med med pesto och grönsaker

Introduktion och förberedelse för tillagning

Quorn med pesto och grönsaker. En nyttig, smal och supergod rätt med quornfilé, smakrik pesto som sås och goda ugnsgrillade grönsaker på italienskt vis med paprika, zucchini, purjolök, morot, rotselleri och små körsbärstomater.

Det går också bra att grilla quornfilén istället för att ugnssteka den. En Gi-anpassad vegetarisk rätt med quorn. Om du ej vill ha GI kan du lägga till små halverade delikatesspotatisar, färskpotatisar eller potatis i klyftor och rosta med grönsakerna. Gör egen pesto eller köp färdig.

Vintips till blir ett rosé eller ett fylligt vitt vin av ex. Semillon från Australien.

4 portioner Quorn med pesto och grönsaker

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 bitar quornfilé
  • salt och vitpeppar
  • 5 msk god olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön zucchini
  • 1 purjolök
  • 2 rödlökar
  • 200 gram rotselleri, en bit
  • 2 morötter
  • 8 körsbärstomater
  • 1 burk pesto eller gör egen pesto
  • 1 citron

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och rensa grönsakerna. Skär paprika och zucchini i grova bitar. Lägg i en ugnsform. Borsta morötter, skär bort skalet på rotsellerin, rensa purjolöken (skär itu längs med och skölj bort jord), hacka löken, skär allt i 1,5 cm tärningar och lägg i ugnsformen.
  3. Dela tomaterna och lägg i dem med.
  4. Blanda i olivolja, salt och vitpeppar. Ev. kan du ha i någon klyfta vitlök samt rosmarin och torkad chili.
  5. Sätt in i ugnen och låt gå i 30 minuter.
  6. När det är 10 minuter kvar på grönsakerna kan du ta fram quorn och värma en stekpanna. Bryn på båda sidor i lite olivolja eller rapsolja. Salta och peppra.
  7. Lägg in quornfiléerna på grönsakerna i ugnen.
  8. Sätt på grill och toppa quornbitarna med någon msk pesto på varje bit. Grilla i ca 5 minuter.
  9. Servera med citronklyftor och extra pesto.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.