Quorn med med pesto och grönsaker

Quorn med pesto och grönsaker.

En nyttig, smal och supergod rätt du lagar med quornfilé och smakrik pesto som sås; goda ugnsgrillade grönsaker på italienskt vis med paprika, zucchini, purjolök, morot, rotselleri och små körsbärstomater.

Det går också bra att grilla quornfilén istället för att ugnssteka den.

En Gi-anpassad vegetarisk rätt med quorn. Om du ej vill ha GI kan du lägga till små halverade delikatesspotatisar, färskpotatisar eller potatis i klyftor och rosta med grönsakerna.

4 portioner Quorn med pesto och grönsaker

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 bitar quornfilé
  • salt och vitpeppar
  • 5 msk god olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön zucchini
  • 1 purjolök
  • 2 rödlökar
  • 200 gram rotselleri, en bit
  • 2 morötter
  • 8 körsbärstomater
  • 1 burk pesto eller 1 dl hemgjord pesto
  • 1 citron

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och rensa grönsakerna. Skär paprika och zucchini i grova bitar. Lägg i en ugnsform. Borsta morötter, skär bort skalet på rotsellerin, rensa purjolöken (skär itu längs med och skölj bort jord), hacka löken, skär allt i 1,5 cm tärningar och lägg i ugnsformen.
  3. Dela tomaterna och lägg i dem med.
  4. Blanda i olivolja, salt och vitpeppar. Ev. kan du ha i någon klyfta vitlök samt rosmarin och torkad chili.
  5. Sätt in i ugnen och låt gå i 30 minuter.
  6. När det är 10 minuter kvar på grönsakerna kan du ta fram quorn och värma en stekpanna. Bryn på båda sidor i lite olivolja eller rapsolja. Salta och peppra.
  7. Lägg in quornfiléerna på grönsakerna i ugnen.
  8. Sätt på grill och toppa quornbitarna med någon msk pesto på varje bit. Grilla i ca 5 minuter.
  9. Servera med citronklyftor och extra pesto.

Köpt eller hemgjord pesto

Gör egen pesto eller köp färdig.

Att dricka till

Vintips till blir ett rosé eller ett fylligt vitt vin av ex. Semillon från Australien.

E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 321 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-13