Potatissallad med vitlök
En krämig potatissallad med vitlök, majonnäs och persilja som passar dig som gillar lite vitlökssmak på potatissalladen.
Kan förberedas innan genom att du kokar potatis och har den kall. Sedan är det bara att tärna och blanda ihop. Går också utmärkt att laga på rester med kokt kall potatis.
Tillagning
- Skala potatisen eller koka med skrubbat och putsat skal så det är fint. Tärna potatisen i ca 3x3 cm bitar.
- Koka den mjuk i ca 15 minuter.
- Gör under tiden vitlöksmajonnäsen: Rör ihop äggula och senap i en skål.
- Tillsätt salt och peppar.
- Vispa ner olja droppvis till en majonnäs. Använd ev. en elvisp.
- Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt citronsaft och hackad bladpersilja.
- Blanda vitlöksmajonnäsen med kokt ljummen eller kall potatis.
- Skölj och hacka bladpersilja samt tärna tomater.
- Strö över hackad bladpersilja och tärnad tomat och servera potatissalladen.
Med köpt eller hemgjord majonnäs
Du kan göra egen vitlöksmajonnäs - även kallat aioli - eller köpa 2 dl färdig majonnäs och blanda med 2 pressade vitlöksklyftor.
Det finns också färdig aioli - vitlöksmajonnäs - att köpa och blanda med potatisen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 387 kcal