Plommonbellini

Bjud på en Plommonbellini - en variant av den klassiska drinken Bellini smaksatt med sötsyrlig svensk plommonsaft istället för persika.

En plommoncocktail med läskande kall prosecco eller annat mousserande vin.

Jag tog hemgjord plommonsaft som smaksättning. Den kan du göra innan eller så blandar du med köpt saft.

1 glas Plommonbellini

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 3 cl plommonsaft
  • ca 15 cl torr prosecco eller mousserande som Champagne, Sekt, Cava eller Cremant de Bourgogne, kylt

Tillagning

  1. Se till att vinet är väl kylt.
  2. Häll i saft och fyll upp med prosecco eller mousserande vin.
  3. Garnera eventuellt med en skivad jordgubbe eller annat bär eller frukt.

Serveringsförslag

  • Passar som lyxig bubblig fördrink, sommardrink eller välkomstdrink.
  • Serveras i champagneglas eller flöjtglas.

Varianter

  • Istället för prosecco kan du ta annat mousserande torrt vitt vin som Champagne, Sekt, Cava eller Cremant de Bourgogne.
  • Alkoholfri variant gör du med alkoholfritt mousserande vitt vin.

En variant på Bellini med svensk hemgjord plommonsaft som smaksättning istället för persika.
En variant på Bellini med svensk hemgjord plommonsaft som smaksättning istället för persika.

E-mail
Medel: 4.1 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 92 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-09-07

Tillbehör och liknande:

Tilltugg till cocktailparty

Tilltugg till cocktailfesten. Recept och tips. Om konsten att mingla, dricka drinkar och äta snittar...