Plommonbellini
Bjud på en Plommonbellini - en variant av den klassiska drinken Bellini smaksatt med sötsyrlig svensk plommonsaft istället för persika.
En plommoncocktail med läskande kall prosecco eller annat mousserande vin.
Jag tog hemgjord plommonsaft som smaksättning. Den kan du göra innan eller så blandar du med köpt saft.
Tillagning
- Se till att vinet är väl kylt.
- Häll i saft och fyll upp med prosecco eller mousserande vin.
- Garnera eventuellt med en skivad jordgubbe eller annat bär eller frukt.
Serveringsförslag
- Passar som lyxig bubblig fördrink, sommardrink eller välkomstdrink.
- Serveras i champagneglas eller flöjtglas.
Varianter
- Istället för prosecco kan du ta annat mousserande torrt vitt vin som Champagne, Sekt, Cava eller Cremant de Bourgogne.
- Alkoholfri variant gör du med alkoholfritt mousserande vitt vin.
Uppskattat näringsvärde per portion: 92 kcal