Pizzabullar eller pizzaknutar

Pizzabullar eller pizzaknutar - en slags bullar i pizzastil med ost, tomat och pepperoni-korv. Du kan använda 1 pkt pizzamix (500 g) om du inte vill jäsa degen (pizzamixen är ju med bakpulver).

Godast blir det med riktig jäst deg. Det går också bra med 1 paket brödmix på 1 kilo samt 1 pkt jäst (50 g).
 

30 pizzabullar eller pizzaknutar

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl fingerljummet vatten (37°)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 tsk oregano att strö över bullarna vid bakning (valfritt)
  • 1 pkt riven ost (200 g)
  • 1 stark korv som pepperoni (cirka 170 g)
  • 3 msk tomatpure
  • 3 msk pesto
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Gör en degen. Lös upp jästen i vatten och
  2. olja.
  3. Tillsätt socker, salt, ägg och nästan allt mjöl spara lite
  4. till utbakning.
  5. Arbeta så att det blir en smidig deg. Låt degen jäsa under duk 30 minuter.
  6. Kavla ut degen 1,5 centimeter tunn till en stor rektangel (som till kanelbullar).
  7. Har du ont om plats kan du dela degen och göra i två omgångar.
  8. Förbered fyllningen till pizzabullarna: Skiva korven tunt och skär i småbitar.
  9. Bred på tomatpure och pesto samt krydda med salt och peppar, sprid ut riven ost och korv på degen.
  10. Rulla ihop och skär 2 cm breda bitar likt bullar av degen.
  11. Lägg pizzabullarna på en plåt med bakpapper och låt jäsa övertäckta till dubbel storlek (cirka 35 minuter).
  12. Pensla pizzabullarna med olivolja, strö över torkad oregano och baka i 200 grader cirka 15 minuter.
  13. Ta ut och låt pizzabullarna svalna något innan du hugger in.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer