Pizzabullar eller pizzaknutar
Introduktion och förberedelse
Pizzabullar eller pizzaknutar - en slags kanelbullar i pizzastil.
Fyll med riven ost, tomat och skinka; kassler; eller pepperoni-korv eller du du gillar - tänk pizzapålägg.
Serveringsförslag
Gott till utflykt, barnkalas eller på stranden.
Varianter
- Du kan ta strimlade soltorkade tomater för en vegetarisk variant på pizzabullarna.
- Du kan använda 1 pkt pizzamix (500 g) om du inte vill jäsa degen - pizzamixen är med bakpulver.
- Det går också bra med 1 paket brödmix på 1 kilo samt 1 pkt jäst (50 g).
Tillagning
- Gör en degen. Lös upp jästen i vatten och
- olja.
- Tillsätt socker, salt, ägg och nästan allt mjöl spara lite
- till utbakning.
- Arbeta så att det blir en smidig deg. Låt degen jäsa under duk 30 minuter.
- Kavla ut degen 1,5 centimeter tunn till en stor rektangel (som till kanelbullar).
- Har du ont om plats kan du dela degen och göra i två omgångar.
- Förbered fyllningen till pizzabullarna: Skiva korven tunt och skär i småbitar.
- Bred på tomatpure och pesto samt krydda med salt och peppar, sprid ut riven ost och korv på degen.
- Rulla ihop och skär 2 cm breda bitar likt bullar av degen.
- Lägg pizzabullarna på en plåt med bakpapper och låt jäsa övertäckta till dubbel storlek (cirka 35 minuter).
- Pensla pizzabullarna med olivolja, strö över torkad oregano och baka i 200 grader cirka 15 minuter.
- Ta ut och låt pizzabullarna svalna något innan du hugger in.
Uppskattat näringsvärde per portion: 165 kcal