Pizzabullar med kassler och ost

Introduktion och förberedelse

Hembakta pizzabullar blir också goda med skinka istället för kassler. Vegetariska blir de med hackad soltorkad tomat istället för kassler.

Baka goda pizzabullar med pizzasås, kassler och ost passar till utflykt, mellanmål, massäck, buffé, barnkalas samt att frysa.

Pizzabullar kan också bakas som pizzagifflar eller pizzapiroger. Du behöver 30 bullformar att baka i. Du kan köpa färdig tomatsås om du vill. Eller ta ketchup och pizzakrydda.

30 pizzabullar med kassler och ost

  • Förberedelse: 1 tim 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 40 min

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl fingerljummet vatten (37°)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 9 dl vetemjöl
  • Fyllning: 200 gram riven ost
  • 200 g strimlad kassler eller rökt skinka
  • 5 msk riven parmesan att garnera pizzabullarna med (valfritt)
  • Tomatsås: 0,5 dl tomatpuré
  • 0,5 dl vatten
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk mald svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano

Tillagning

  1. GÖR DEGEN TILL PIZZABULLARNA: Lös upp jästen i vatten och olja. Tillsätt socker, salt, ägg och nästan allt mjöl spara lite till utbakning. Arbeta så att det blir en smidig deg. Låt pizzadegen jäsa under duk 30 minuter.
  2. GÖR PIZZASÅSEN TILL PIZZABULLARNA: Skala, skiva och stek vitlöken i olivoljan i en stekpanna. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en tomatsås. Ta av från värmen och låt svalna.
  3. Skiva kasslern tunt och skär i tärningar.
  4. BAKA UT PIZZABULLARNA: Kavla ut degen 1,5 centimeter tunn till en stor rektangel (som till kanelbullar).
  5. Har du ont om plats kan du dela degen och göra i två omgångar.
  6. Bred på pizzasåsen och sprid ut kassler och ost på degen.
  7. Rulla ihop pizzadegen och skär 2 cm breda bitar eller bullar av degen.
  8. Lägg pizzabullarna på en plåt med bakpapper, gärna i bullformar, och låt jäsa övertäckta till dubbel storlek (cirka 30 minuter).
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Pensla pizzabullarna med olivolja, strö ev. över riven parmesan och baka i cirka 15 minuter.
  11. Ta ut och låt pizzabullarna svalna något innan du hugger in.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 291 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.