Pizzabullar med kassler och ost

Hembakta pizzabullar blir också goda med skinka istället för kassler. Vegetariska blir de med hackad soltorkad tomat istället för kassler.
Baka goda pizzabullar med pizzasås, kassler och ost passar till utflykt, mellanmål, massäck, buffé, barnkalas samt att frysa.
Pizzabullar kan också bakas som pizzagifflar eller pizzapiroger.
Du behöver 30 bullformar att baka i.
Du kan köpa färdig tomatsås om du vill. Eller ta ketchup och pizzakrydda.

30 pizzabullar med kassler och ost

  • Förberedelse: 1 tim 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 40 min

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl fingerljummet vatten (37°)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 9 dl vetemjöl
  • Fyllning: 200 gram riven ost
  • 200 g strimlad kassler eller rökt skinka
  • 5 msk riven parmesan att garnera pizzabullarna med (valfritt)
  • Tomatsås: 0,5 dl tomatpuré
  • 0,5 dl vatten
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk mald svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano

Tillagning

  1. GÖR DEGEN TILL PIZZABULLARNA: Lös upp jästen i vatten och olja. Tillsätt socker, salt, ägg och nästan allt mjöl spara lite till utbakning. Arbeta så att det blir en smidig deg. Låt pizzadegen jäsa under duk 30 minuter.
  2. GÖR PIZZASÅSEN TILL PIZZABULLARNA: Skala, skiva och stek vitlöken i olivoljan i en stekpanna. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en tomatsås. Ta av från värmen och låt svalna.
  3. Skiva kasslern tunt och skär i tärningar.
  4. BAKA UT PIZZABULLARNA: Kavla ut degen 1,5 centimeter tunn till en stor rektangel (som till kanelbullar).
  5. Har du ont om plats kan du dela degen och göra i två omgångar.
  6. Bred på pizzasåsen och sprid ut kassler och ost på degen.
  7. Rulla ihop pizzadegen och skär 2 cm breda bitar eller bullar av degen.
  8. Lägg pizzabullarna på en plåt med bakpapper, gärna i bullformar, och låt jäsa övertäckta till dubbel storlek (cirka 30 minuter).
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Pensla pizzabullarna med olivolja, strö ev. över riven parmesan och baka i cirka 15 minuter.
  11. Ta ut och låt pizzabullarna svalna något innan du hugger in.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer