Pasta med tomatsås och skinka
Pasta med tomatsås och skinka - en god skink- och tomatpasta.
Tillagning
- Börja koka pasta enligt paket.
- Skala och hacka löken och lägg i en gryta eller stekpanna med höga kanter tillsammans med olivolja samt pressad vitlök.
- Tärna skinkan och tillsätt den tillsammans med chilin.
- Fräs allt i någon minut och rör då och då.
- Rör i tomatpuré.
- Öppna tomaterna och häll i dem. Hacka sönder de hela tomaterna om du använder sådana. Koka upp. Rör om.
- Rör i vinäger, socker, salt, svartpeppar, timjan och basilika. Smaka av med ev. mer av ovan.
- Låt tomatsåsen med skinkan puttra tills pastan kokat klart.
- Häll av pastan och blanda den med tomat- och skinksåsen i en stor skål med en pastaslev.
- Skölj ruccola och servera i pastan eller vid sidan.
- Skiva gärna över parmesanost eller grana padano vid servering. Du kan också lägga på lite extra strimlad skinka. Ketchup funkar också till pastan.
Tips
- Istället för kokt eller rökt skinka blir detta en god resträtt på överbliven julskinka.
- Går också att laga med kassler eller stekt fläsk, bacon eller pancetta.
- Du kan ta valfri pasta som tagliatelle, penne eller annan pasta istället för spagetti.
Uppskattat näringsvärde per portion: 547 kcal