Pasta med kantarellsås
Pasta med kantarellsås, parmesan, persilja och tryffelolja.
En god vegetarisk pastasås med kantareller, grädde och dijonsenap.
Tillagning
- Använder du torkade kantareller så blötlägger du dem först i en skål (täck dem med vatten) och låt och stå och svälla.
- Använder du färska eller konserverade kantareller så grovhackar du dem.
- Sätt på en kastrull med vatten till pastan. Tillsätt en tsk salt samt några droppar olivolja. Börja sedan koka pastan enligt paket (ca 10 minuter) och gör under tiden såsen.
- Skala och finhacka schalottenlöken samt vitlök.
- Fräs lök och vitlök i en panna eller kastrull i smör och tillsätt svampen. Rör om och fräs några minuter.
- Pudra över mjölet och rör om.
- Tillsätt grädde och låt koka upp under omrörning.
- Tillsätt mjölk och pastavatten till lagom tjocklek.
- Kantarellsåsen ska vara som soppa i konsistensen tycker jag.
- Låt kantarellsåsen stå och koka samt rör då och då medan pastan kokar klart.
- Skölj och hacka bladpersilja grovt.
- Smaka av kantarellsåsen med tryffelolja, salt, peppar, dijonsenap, riven parmesan samt bladpersilja.
- När pastan kokat klart och är avhälld så blandar du ner kantarellsåsen.
- Servera kantarellpastan direkt och garnera gärna med mer hackad bladpersilja samt riven ost.
Tips
Istället för färsk svamp kan du ta ca 1 dl torkad svamp.
Tänk på
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan parmesan istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.
Uppskattat näringsvärde per portion: 506 kcal