Nötrutor med pecannötter

Introduktion och förberedelse för tillagning

Goda hembakta nötrutor med pecannötter. Pecannötter kan bytas mot valnötter eller hasselnötter. Rutorna är även goda med vispad grädde till.

Goda till fika och dessert. De rätt mastiga så de kan halveras och skäras i rektanglar som på bilden och då blir det 48 rutor.

24 pecannötrutor

  • Förberedelse: 45 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • Mördeg till botten: 150 gram kallt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 0,5 msk kallt vatten
  • Nöt- och kolafyllning: 100 gram smör
  • 100 gram socker
  • 100 gram grovt hackade pecannötter
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ugnspanna ca 25x35 cm eller rund pajform (ca 25 cm diameter) med smör.
  3. Skär smöret i kuber. Lägg i en skål.
  4. Tillsätt mjöl, socker, ägg och vatten. Knåda hastigt ihop till en deg. Detta går snabbt i matberedare med kniven.
  5. Låt degen vila i 30 minuter i kylen.
  6. Tryck ut degen i botten på formen. Tryck några hål med en gaffel.
  7. Baka mördegen i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
  8. Gör nötfyllningen genom att blanda smör, socker, pecannötter, vispgrädde och vetemjöl. Rör om och koka ihop en minut.
  9. Ta av från värmen och fördela över mördegen.
  10. Baka nötrutorna i 20 minuter eller tills nötblandningen börjat bubbla och har fått gyllenbrun färg.
  11. Ta ut nötrutorna och låt svalna.
  12. Skär ut kakor enligt önskad storlek.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-08

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.