Nötrutor med pecannötter

Goda hembakta nötrutor med pecannötter. Pecannötter kan bytas mot valnötter eller hasselnötter. Rutorna är även goda med vispad grädde till.

Goda till fika och dessert. De rätt mastiga så de kan halveras och skäras i rektanglar som på bilden och då blir det 48 rutor.

24 pecannötrutor

  • Förberedelse: 45 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • Mördeg till botten: 150 gram kallt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 0,5 msk kallt vatten
  • Nöt- och kolafyllning: 100 gram smör
  • 100 gram socker
  • 100 gram grovt hackade pecannötter
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ugnspanna ca 25x35 cm eller rund pajform (ca 25 cm diameter) med smör.
  3. Skär smöret i kuber. Lägg i en skål.
  4. Tillsätt mjöl, socker, ägg och vatten. Knåda hastigt ihop till en deg. Detta går snabbt i matberedare med kniven.
  5. Låt degen vila i 30 minuter i kylen.
  6. Tryck ut degen i botten på formen. Tryck några hål med en gaffel.
  7. Baka mördegen i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
  8. Gör nötfyllningen genom att blanda smör, socker, pecannötter, vispgrädde och vetemjöl. Rör om och koka ihop en minut.
  9. Ta av från värmen och fördela över mördegen.
  10. Baka nötrutorna i 20 minuter eller tills nötblandningen börjat bubbla och har fått gyllenbrun färg.
  11. Ta ut nötrutorna och låt svalna.
  12. Skär ut kakor enligt önskad storlek.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-12-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.