Mördarsniglar röda marmeladsniglar

Mördarsniglar är inte vad det låter utan godis i form av röda marmeladsniglar smaksatta med hallon. Gott marmeladkonfekt till Halloween eller barnkalas.
Istället för hallonsaft kan du ta hallonsylt.
Glykossirap finns numer i vanliga affärer.
Ska du spara marmeladkonfekten så lägg dem med lite mellanrum och låt dem torka ex. på ett bakplåtspapper något dygn. Förvara sedan i lufttät burk.

ca 18 st mördarsniglar

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 3 tim 30 min
  • Klart på: 4 tim

Ingredienser

  • 7 tsk gelatinpulver
  • 2 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 msk glykossirap
  • 2 dl hallonsaft eller hallonsylt
  • 1 dl socker att vända tärningarna i

Tillagning

  1. Blanda 1 dl av vattnet med socker samt glukos i en kastrull, värm och rör om så att sockret löser sig. Nu ska sockerblandningen koka upp till 122 grader - använd gärna en kökstermometer och kontroller temperaturen. Det tar ca en halvtimme.
  2. Olja en fyrkantig form a 20 x 20 cm med lite matolja ex. solrosolja.
  3. Blanda gelatinpulver med en dl vatten i en skål. Låt svälla i några minuter.
  4. När sockerblandningen kokat klart tar du av den från värmen och låter den svalna i någon minut.
  5. Blanda sedan i saften och gelatinpulvret. Rör tills gelatinet löst sig helt och häll upp blandningen i formen.
  6. Låt svalna och ställ in formen i kylen att stelna i några timmar eller över natten.
  7. När konfektmarmeladen stelnat kan du skära den i dm långa och 1 dm breda bitar som liknar sniglar och rulla i socker på en tallrik. Nu kan du servera dina mördarsniglar.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer