Mördarsniglar eller röda marmeladsniglar

Introduktion och förberedelse

Mördarsniglar är inte vad det låter utan godis i form av röd marmelad smaksatt med hallonsaft och formade till sniglar.

Passar till till Halloween, som godis när som eller till barnkalas.

Glykossirap finns numer i vanliga affärer.

Du kan smaksätta med annan saft som jordgubbsaft, svart vinbärm, rabarber eller blandsaft och röd karamellfärg; citron, fläder eller apelsin och gul karamellfärg; blåbärssaft och blå karamellfärg eller lime blandsaft och grön karamellfärg.

Jag serverade mina sniglar på ett fat med salladsblad för det är lite av sniglarnas naturliga miljö tänkte jag.

Förvaring

Ska du spara sniglarna länge så lägg dem med lite mellanrum och låt dem att torka på ett bakplåtspapper något dygn. Förvara sedan i lufttät burk.

ca 18 st mördarsniglar

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 3 tim 30 min
  • Klart på: 4 tim

Ingredienser

  • 7 tsk gelatinpulver
  • 2 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 msk glykossirap
  • 2 dl hallonsaft eller hallonsylt
  • 1 dl socker att vända tärningarna i

Tillagning

  1. Blanda 1 dl av vattnet med socker samt glukos i en kastrull, värm och rör om så att sockret löser sig. Nu ska sockerblandningen koka upp till 122 grader - använd gärna en kökstermometer och kontroller temperaturen. Det tar ca en halvtimme.
  2. Olja en fyrkantig form a 20 x 20 cm med lite matolja ex. solrosolja.
  3. Blanda gelatinpulver med en dl vatten i en skål. Låt svälla i några minuter.
  4. När sockerblandningen kokat klart tar du av den från värmen och låter den svalna i någon minut.
  5. Blanda sedan i saften och gelatinpulvret. Rör tills gelatinet löst sig helt och häll upp blandningen i formen.
  6. Låt svalna och ställ in formen i kylen att stelna i några timmar eller över natten.
  7. När konfektmarmeladen stelnat kan du skära den i dm långa och 1 dm breda bitar som liknar sniglar och rulla i socker på en tallrik. Nu kan du servera dina mördarsniglar.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 35 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.