Mördarsniglar av marmelad
Mördarsniglar är inte vad det låter utan godis i form av röd marmelad smaksatt med hallonsaft och formade till sniglar.
Tillagning
- Blanda 1 dl av vattnet med socker samt glukos i en kastrull, värm och rör om så att sockret löser sig. Nu ska sockerblandningen koka upp till 122 grader - använd gärna en kökstermometer och kontroller temperaturen. Det tar ca en halvtimme.
- Olja en fyrkantig form a 20 x 20 cm med lite matolja ex. solrosolja.
- Blanda gelatinpulver med en dl vatten i en skål. Låt svälla i några minuter.
- När sockerblandningen kokat klart tar du av den från värmen och låter den svalna i någon minut.
- Blanda sedan i saften och gelatinpulvret. Rör tills gelatinet löst sig helt och häll upp blandningen i formen.
- Låt svalna och ställ in formen i kylen att stelna i några timmar eller över natten.
- När konfektmarmeladen stelnat kan du skära den i dm långa och 1 dm breda bitar som liknar sniglar och rulla i socker på en tallrik. Nu kan du servera dina mördarsniglar.
Serveringsförslag
- Passar till till Halloween, som godis när som eller till barnkalas.
- Jag serverade mina sniglar på ett fat med salladsblad för det är lite av sniglarnas naturliga miljö tänkte jag.
Tips
- Glykos finns numer i vanliga affärer.
- Ett vego-alternativ är Vegegel - växtbaserat geleringsmedel. Räkna två påsar till nedan recept. Följ anvisningar på paketet.
- Du kan smaksätta med annan saft som jordgubbsaft, svart vinbärm, rabarber eller blandsaft och röd karamellfärg; citron, fläder eller apelsin och gul karamellfärg; blåbärssaft och blå karamellfärg eller lime blandsaft och grön karamellfärg.
Förvaring
Ska du spara sniglarna länge så lägg dem med lite mellanrum och låt dem att torka på ett bakplåtspapper något dygn. Förvara sedan i lufttät burk.
Uppskattat näringsvärde per portion: 35 kcal