Citronmelisste

Gör eget citronmelisste av färska blad av citronmeliss. Blir ett friskt te med citronsmak.

1 kopp citronmelisste

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 10-15 blad färsk citronmeliss
  • 3 dl vatten

Tillagning

  1. Rensa citronmelissen. Skölj bladen om du vill.
  2. Koka upp vatten.
  3. Lägg bladen i en tekanna, tekopp eller te-glas.
  4. Häll på hett vatten, rör om och låt dra i 2 minuter innan servering.

Varianter

  • Du kan brygga teet i en tekanna eller direkt i tekoppar eller glas.
  • Du kan även blanda med blad av mynta, citronskivor, limeskivor, hallonblad, färska små skivor med ingefära samt vinbärsblad.

Tips

  • Använder du glaskanna eller te-glas så se till att de tål hett vatten och inte spricker.
  • Du kan dubbla receptet och göra en hel tekanna också.
  • Vidare kan man kyla teet och sedan servera med is för ett gott iste.
E-mail
Medel: 4 (72 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 1 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-05-22