Citronmelisste

Introduktion och förberedelse

Gör eget citronmelisste av färska blad av citronmeliss. Blir ett friskt te med citronsmak. Du kan brygga teet i en tekanna eller direkt i tekoppar eller glas.

Använder du glaskanna eller te-glas så se till att de tål hett vatten och inte spricker.

Du kan även blanda med blad av mynta, citronskivor, limeskivor, hallonblad, färska små skivor med ingefära samt vinbärsblad.

Du kan dubbla receptet och göra en hel tekanna också. Vidare kan man kyla teet och sedan servera med is för ett gott iste.

1 kopp citronmelisste

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 10-15 blad färsk citronmeliss
  • 3 dl vatten

Tillagning

  1. Rensa citronmelissen. Skölj bladen om du vill.
  2. Koka upp vatten.
  3. Lägg bladen i en tekanna, tekopp eller te-glas.
  4. Häll på hett vatten, rör om och låt dra i 2 minuter innan servering.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-12

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.