Citronmelisste

Introduktion och förberedelse

Gör eget citronmelisste av färska blad av citronmeliss. Blir ett friskt te med citronsmak. Du kan brygga teet i en tekanna eller direkt i tekoppar eller glas.

Använder du glaskanna eller te-glas så se till att de tål hett vatten och inte spricker.

Du kan även blanda med blad av mynta, citronskivor, limeskivor, hallonblad, färska små skivor med ingefära samt vinbärsblad.

Du kan dubbla receptet och göra en hel tekanna också. Vidare kan man kyla teet och sedan servera med is för ett gott iste.

1 kopp citronmelisste

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 10-15 blad färsk citronmeliss
  • 3 dl vatten

Tillagning

  1. Rensa citronmelissen. Skölj bladen om du vill.
  2. Koka upp vatten.
  3. Lägg bladen i en tekanna, tekopp eller te-glas.
  4. Häll på hett vatten, rör om och låt dra i 2 minuter innan servering.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-12

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer