Kryddad latte

Introduktion och förberedelse

Kaffe latte med skummad varm mjölk och espresso smaksatt med kryddor som kanel eller kardemumma är en god omväxling till vanlig latte.

Blir också jättegod att servera kall som islatte. Låt den svalna något och fyll på i ett högt glas typ Duralex fyllt med isbitar. OBS ta ett glas som tål värme-växlingen.

1 kopp kryddad latte

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 dubbel espresso (ca 6-8 cl)
  • 2 dl mjölk 3%
  • 2 krm malen kanel
  • 2 krm malen kardemumma

Tillagning

  1. Vispa kall mjölk och kryddor.
  2. Värm mjölken och skumma med espressomaskin eller i en kastrull under vispning.
  3. Häll upp mjölken i glas.
  4. Gör espressokaffet och häll i mjölken.
  5. Garnera genom att strö över en nypa av samma krydda som smaksättningen är.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 34 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.