Lingonchutney het lingonsylt

Lingonchutney eller het lingonsylt. Det här är en lite hetare variant av rårörda lingon. God att servera istället för den klassisk lingonsylt eller Cumberlandsås till paté och terrin. Servera varm eller kall. Du kan välja chili efter tycke.

Det speciella med lingon är att de innehåller bensoesyra vilket gör att de konserverar sig själva. Lingon innehåller också pektin som ger fin geléaktig konsistens.

Lingonchutney håller i månader svalt och mörkt. Om du vill kan du använda paraffin till att hälla över lingonen i burkarna (valfritt). Öppnad burk förvaras i kyl. 

10 portioner het lingonsylt lingonchutney

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1,5 dl socker
  • 300 gram frysta lingon
  • 2 lagerblad
  • 10 cm hackad grön chili

Tillagning

  1. Smält sockret ljusbrunt under omrörning i en kastrull.
  2. Tillsätt lingon och se upp för det fräser.
  3. Lägg i lagerblad och chili samt låt koka tills allt socker löst sig.
  4. Låt svalna och förvara den heta lingonsylten eller lingonchutneyn i kylen tills servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer