Lammkotletter

Introduktion och förberedelse

Stekta lammkotletter i panna och sedan i ugn. Förslag att servera till är ugnsgrillad paprika, lök och potatis, lagerbladsky samt gratinerade brytbönor.

Portionsberäkning

Räkna två tunna dubbla lammkotletter med ben per portion som på bilden. Du kan också ta en tjock per portion till de som inte äter så mycket. Vidare kan man ta 3-4 stycken enkla lammkotletter eller lammracks istället för dubbla. Det är mycket ben och fett på kotletterna så du får räkna ca 180-250 gram per portion.

Vintips:

Välj väl lagrat generöst, fruktigt och kryddigt rött vin till lammkotletterna.

4 portioner lammkotletter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 800 gram lammkotletter
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 2 krm torkad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gnid in kotletterna med olja, kryddor, salt och peppar. Värm en stekpanna som tål ugn.
  3. Bryn kött på båda sidor och ställ in i ugnen cirka 5 - 10 minuter. Skär ett snitt och kontrollera att köttet är som du vill ha det.
  4. Ta ut och servera lammkotletterna på fat.
  5. Servera lammkotletterna, förslagsvis med ugnsgrillad paprika, lök och potatis; lagerbladsky samt gratinerade brytbönor (sök recepten här på receptfavoriter).
E-mail
Medel: 4.1 (47 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 430 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-09-04