Lammkotletter

Introduktion och förberedelse

Stekta lammkotletter i panna och sedan i ugn. Förslag att servera till är ugnsgrillad paprika, lök och potatis, lagerbladsky samt gratinerade brytbönor.

Räkna en stor eller två medelstora lammkotletter vardera minst 150 gram per portion. De har ju ben också. Är de riktigt små får du räkna 3 stycken per portion.

Vintips:

Välj väl lagrat generöst, fruktigt och kryddigt rött vin till lammkotletterna.

4 portioner lammkotletter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 600 gram lammkotletter
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 2 krm torkad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gnid in kotletterna med olja, kryddor, salt och peppar. Värm en stekpanna som tål ugn.
  3. Bryn kött på båda sidor och ställ in i ugnen cirka 5 - 10 minuter. Skär ett snitt och kontrollera att köttet är som du vill ha det.
  4. Ta ut och servera lammkotletterna på fat.
  5. Servera lammkotletterna, förslagsvis med ugnsgrillad paprika, lök och potatis; lagerbladsky samt gratinerade brytbönor (sök recepten här på receptfavoriter).
E-mail
Medel: 4.5 (25 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 124 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept. 

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept