Lammkotletter

Stekta lammkotletter i panna och sedan i ugn. Förslag att servera till är ugnsgrillad paprika, lök och potatis, lagerbladsky samt gratinerade brytbönor.

Räkna en stor eller två medelstora lammkotletter vardera minst 150 gram per portion. De har ju ben också. Är de riktigt små får du räkna 3 stycken per portion.

Vintips:

Välj väl lagrat generöst, fruktigt och kryddigt rött vin till lammkotletterna.

4 portioner lammkotletter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 600 gram lammkotletter
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 2 krm torkad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gnid in kotletterna med olja, kryddor, salt och peppar. Värm en stekpanna som tål ugn.
  3. Bryn kött på båda sidor och ställ in i ugnen cirka 5 - 10 minuter. Skär ett snitt och kontrollera att köttet är som du vill ha det.
  4. Ta ut och servera lammkotletterna på fat.
  5. Servera lammkotletterna, förslagsvis med ugnsgrillad paprika, lök och potatis; lagerbladsky samt gratinerade brytbönor (sök recepten här på receptfavoriter).
E-mail
Medel: 4.5 (23 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-04-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.