Kycklingchili
Kycklingchili - en variant på chili con carne med kyckling istället för köttfärs. En chiligryta med kycklingfilé, bönor, tomat, majs och vitlök.
Tillagning
- Börja koka ris om du vill ha det till.
- Skala och hacka lök. Lägg i en stekpanna med 2 msk olivolja.
- Dela, skölj och strimla purjolöken och tillsätt den.
- Skala och pressa i vitlöken.
- Skölj, dela och kärna ev. ur chilin (blir starkare om du tar med fröna). Hacka chilin och tillsätt till löken.
- Fräs lökblandningen i några minuter. Rör då och då.
- Skär kycklingen i tärningar ca 2x2 cm.
- Lägg över löken i en kastrull.
- Fräs kycklingen i stekpannan i 2 msk olivolja. Salta och peppra samt tillsätt paprika.
- Lägg över kycklingen i kastrullen och sätt upp värmen.
- Skölj majs och tillsätt den.
- Skölj bönor och tillsätt dem.
- Tillsätt krossade tomater och hela tomater.
- Låt grytan koka på medelvärme i 5-10 minuter.
- Smaka av med salt, peppar samt lite vinäger.
- Förbered och skölj sallad om du vill ha det till.
- Servera kycklingchilin med enbart grönsallad om du äter GI eller LCHF. Annars kan du ha till bröd och ris också.
Tips
- Gi- och LCHF-anpassad serverad med grönsallad. Kan också serveras med bara bröd eller ris ex. basmatiris.
- Gott i är också färsk tärnad röd, grön eller gul paprika samt strimlad zelleri. Vegetariskt blir rätten med quornbitar istället för kyckling.
Uppskattat näringsvärde per portion: 359 kcal