Kyckling med grapefruktsås

4 portioner kyckling med grapefruktsås

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 20 cm purjolök
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 2 dl saft från grapefrukt
  • 1 tsk rivet skal av grapefrukt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk maizenamjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 350 gram pastaskruvar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl lagrad riven ost
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Bryn kycklingfilé i en panna med smör i några minuter på varje sida. Salta och peppra.
  2. Låt steka klart på låg värme i 10 minuter under lock eller folie. Förbered under tiden resten.
  3. Skala och hacka lök. Skölj, rensa och tärna paprika grovt. Skölj purjolök och strimla den. Skala och riv ingefära. Skölj och riv skal av grapefrukt samt pressa ur saft.
  4. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik.
  5. Börja koka pasta om du vill ha det till.
  6. Fräs grönsaker och ingefära i matolja så att de får färg.
  7. Skär kycklingen i grova tärningar och tillsätt den.
  8. Blanda grapefruktsaft med maizena i ett glas och rör i tillsammans med skal av grapefrukt samt socker. Låt koka upp.
  9. Smaka av med salt och peppar. Späd ev. med lite vatten om såsen är för tjock.
  10. Blanda den kokta pastan med creme fraiche, riven ost, persilja, salt och peppar.
  11. Klart att servera. Om man vill kan man garnera kycklingen med en klyfta grapefrukt.

Serveringsförslag

Tips

Räkna en grapefrukt till nedan recept på fyra portioner.

Om du gillar stark mat kan du ha i en halv tsk chiliflakes, sambal oelek, sriracha eller valfri chili i.

Kycklingfilé i sås med smak av grapefrukt får fin färg och fyllig smak.
Kycklingfilé i sås med smak av grapefrukt får fin färg och fyllig smak.

E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 533 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-15