Kyckling med grapefruktsås

Kyckling med grapefruktsås fräst med paprika, purjolök och färsk ingefära. Här serverad med pastaskruvar smaksatta med persilja, ost och creme fraiche men blir också gott med kokt råris, basmatiris, thairis, tagliatelle eller potatismos.
Räkna en grapefrukt till nedan recept på fyra portioner.
Om du gillar stark mat kan du ha i en halv tsk chiliflakes eller valfri sort.

4 portioner kyckling med grapefruktsås

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 20 cm purjolök
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 2 dl saft från grapefrukt
  • 1 tsk rivet skal av grapefrukt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk maizenamjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 350 gram pastaskruvar
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 dl lagrad riven ost
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Bryn kycklingfilé i en panna med smör i några minuter på varje sida. Salta och peppra.
  2. Låt steka klart på låg värme i 10 minuter under lock eller folie. Förbered under tiden resten.
  3. Skala och hacka lök. Skölj, rensa och tärna paprika grovt. Skölj purjolök och strimla den. Skala och riv ingefära. Skölj och riv skal av grapefrukt samt pressa ur saft.
  4. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik.
  5. Börja koka pasta om du vill ha det till.
  6. Fräs grönsaker och ingefära i matolja så att de får färg.
  7. Skär kycklingen i grova tärningar och tillsätt den.
  8. Blanda grapefruktsaft med maizena i ett glas och rör i tillsammans med skal av grapefrukt samt socker. Låt koka upp.
  9. Smaka av med salt och peppar. Späd ev. med lite vatten om såsen är för tjock.
  10. Blanda den kokta pastan med creme fraiche, riven ost, persilja, salt och peppar.
  11. Klart att servera. Om man vill kan man garnera kycklingen med en klyfta grapefrukt.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer