Kyckling med grapefruktsås
Kyckling med grapefruktsås fräst med paprika, purjolök och färsk ingefära.
Tillagning
- Bryn kycklingfilé i en panna med smör i några minuter på varje sida. Salta och peppra.
- Låt steka klart på låg värme i 10 minuter under lock eller folie. Förbered under tiden resten.
- Skala och hacka lök. Skölj, rensa och tärna paprika grovt. Skölj purjolök och strimla den. Skala och riv ingefära. Skölj och riv skal av grapefrukt samt pressa ur saft.
- Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik.
- Börja koka pasta om du vill ha det till.
- Fräs grönsaker och ingefära i matolja så att de får färg.
- Skär kycklingen i grova tärningar och tillsätt den.
- Blanda grapefruktsaft med maizena i ett glas och rör i tillsammans med skal av grapefrukt samt socker. Låt koka upp.
- Smaka av med salt och peppar. Späd ev. med lite vatten om såsen är för tjock.
- Blanda den kokta pastan med creme fraiche, riven ost, persilja, salt och peppar.
- Klart att servera. Om man vill kan man garnera kycklingen med en klyfta grapefrukt.
Serveringsförslag
- Här serverad med pastaskruvar smaksatta med persilja, ost och crème fraiche.
- Blir också gott med kokt råris, basmatiris, thairis, tagliatelle, bönpasta eller potatismos.
Tips
Räkna en grapefrukt till nedan recept på fyra portioner.
Om du gillar stark mat kan du ha i en halv tsk chiliflakes, sambal oelek, sriracha eller valfri chili i.
Uppskattat näringsvärde per portion: 533 kcal