Kyckling med grapefruktsås

Kyckling med grapefruktsås fräst med paprika, purjolök och färsk ingefära.

Här serverad med pastaskruvar smaksatta med persilja, ost och creme fraiche men blir också gott med kokt råris, basmatiris, thairis, tagliatelle eller potatismos.

Räkna en grapefrukt till nedan recept på fyra portioner.

Om du gillar stark mat kan du ha i en halv tsk chiliflakes eller valfri sort.

4 portioner kyckling med grapefruktsås

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 20 cm purjolök
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 2 dl saft från grapefrukt
  • 1 tsk rivet skal av grapefrukt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk maizenamjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 350 gram pastaskruvar
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 dl lagrad riven ost
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Bryn kycklingfilé i en panna med smör i några minuter på varje sida. Salta och peppra.
  2. Låt steka klart på låg värme i 10 minuter under lock eller folie. Förbered under tiden resten.
  3. Skala och hacka lök. Skölj, rensa och tärna paprika grovt. Skölj purjolök och strimla den. Skala och riv ingefära. Skölj och riv skal av grapefrukt samt pressa ur saft.
  4. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik.
  5. Börja koka pasta om du vill ha det till.
  6. Fräs grönsaker och ingefära i matolja så att de får färg.
  7. Skär kycklingen i grova tärningar och tillsätt den.
  8. Blanda grapefruktsaft med maizena i ett glas och rör i tillsammans med skal av grapefrukt samt socker. Låt koka upp.
  9. Smaka av med salt och peppar. Späd ev. med lite vatten om såsen är för tjock.
  10. Blanda den kokta pastan med creme fraiche, riven ost, persilja, salt och peppar.
  11. Klart att servera. Om man vill kan man garnera kycklingen med en klyfta grapefrukt.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Lamm på flera vis

Supergoda recept och allt du behöver veta för att laga lamm till middag och fest. Vad sägs om helgmiddag och mys med en god doftande vitlöksspäckad lammstek serverad med en reducerad rödvinssås, timjan och krämig fransk potatisgratäng. Lägg till ett fylligt rödvin som fransk Syrah

Läs mer