Kyckling med grapefruktsås

Kyckling med grapefruktsås fräst med paprika, purjolök och färsk ingefära. Här serverad med pastaskruvar smaksatta med persilja, ost och creme fraiche men blir också gott med kokt råris, basmatiris, thairis, tagliatelle eller potatismos.
Räkna en grapefrukt till nedan recept på fyra portioner.
Om du gillar stark mat kan du ha i en halv tsk chiliflakes eller valfri sort.

4 portioner kyckling med grapefruktsås

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 20 cm purjolök
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 2 dl saft från grapefrukt
  • 1 tsk rivet skal av grapefrukt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk maizenamjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 350 gram pastaskruvar
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 dl lagrad riven ost
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Bryn kycklingfilé i en panna med smör i några minuter på varje sida. Salta och peppra.
  2. Låt steka klart på låg värme i 10 minuter under lock eller folie. Förbered under tiden resten.
  3. Skala och hacka lök. Skölj, rensa och tärna paprika grovt. Skölj purjolök och strimla den. Skala och riv ingefära. Skölj och riv skal av grapefrukt samt pressa ur saft.
  4. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik.
  5. Börja koka pasta om du vill ha det till.
  6. Fräs grönsaker och ingefära i matolja så att de får färg.
  7. Skär kycklingen i grova tärningar och tillsätt den.
  8. Blanda grapefruktsaft med maizena i ett glas och rör i tillsammans med skal av grapefrukt samt socker. Låt koka upp.
  9. Smaka av med salt och peppar. Späd ev. med lite vatten om såsen är för tjock.
  10. Blanda den kokta pastan med creme fraiche, riven ost, persilja, salt och peppar.
  11. Klart att servera. Om man vill kan man garnera kycklingen med en klyfta grapefrukt.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer