Kokt majskolv med smör
Nyplockad kokt majskolv av sockermajs med smör, salt och peppar. Corn on the cob kallar amerikanerna det.
Tillagning
- Plocka fram en kastrull eller panna där majskolvarna får plats att koka i vatten.
- Koka upp vattnet med saltat vatten (1 matsked till 2 liter).
- Skala bort bladen runt kolvarna. Du kan ev. dela majskolvarna om de ej får plats hela.
- Koka majskolvarna i 10-15 minuter. Ta loss ett majskorn och prova så de är goda. Kokar man för länge blir de hårda igen.
- Häll av i durkslag.
- Servera majskolvarna varma med en klick smör och strö över gourmetsalt samt nymalen svartpeppar från kvarn.
- Eller skölj majsen i kallt vatten om du ska ha dem till annat. Då kan du sedan skära bort majskornen och frysa in, ha i kylen eller njuta i direkt som tillbehör eller i sallad som likt burkmajs.
Serveringsförslag
En god förrätt eller tillbehör till det mesta. Kan också läggas i frysen.
Tips
Vidare kan du skära bort majsen så har du jättegod majs till sallad och annat.
Uppskattat näringsvärde per portion: 312 kcal