Kokt majskolv med smör

Nyplockad kokt majskolv av sockermajs med smör, salt och peppar. Corn on the cob kallar amerikanerna det.

4 portioner kokt majskolv

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 färska hela majskolvar
  • 120 gram smör
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 2 krm svartpeppar från kvarn

Tillagning

  1. Plocka fram en kastrull eller panna där majskolvarna får plats att koka i vatten.
  2. Koka upp vattnet med saltat vatten (1 matsked till 2 liter).
  3. Skala bort bladen runt kolvarna. Du kan ev. dela majskolvarna om de ej får plats hela.
  4. Koka majskolvarna i 10-15 minuter. Ta loss ett majskorn och prova så de är goda. Kokar man för länge blir de hårda igen.
  5. Häll av i durkslag.
  6. Servera majskolvarna varma med en klick smör och strö över gourmetsalt samt nymalen svartpeppar från kvarn.
  7. Eller skölj majsen i kallt vatten om du ska ha dem till annat. Då kan du sedan skära bort majskornen och frysa in, ha i kylen eller njuta i direkt som tillbehör eller i sallad som likt burkmajs.

Serveringsförslag

En god förrätt eller tillbehör till det mesta. Kan också läggas i frysen.

Tips

Vidare kan du skära bort majsen så har du jättegod majs till sallad och annat.

E-mail
Medel: 3.7 (25 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 312 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-08-07