Kokt knipplök
Kokt knipplök är gott med en klick smör eller olivolja, salt och vit- eller svartpeppar.
Passa på våren och sommaren när det finns fin svensk knipplök - en riktigt god primör som passar som tillbehör till det mesta.
Tillagning
- Rensa vårlökarna och skär av blasten ca 1 dm upp från löken. Dela stora vårlökar på mitten.
- Koka upp ca 2 dl vatten i en kastrull.
- Tillsätt vårlökarna och koka dem i ca 8 minuter med lock. De ska bli mjuka men ändå ha lite tuggmotstånd.
- Häll av vattnet och tillsätt smör eller olivolja, salt och vit- eller svartpeppar. Blanda runt och smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp och servera vårlökarna.
Tips
- Du kan strimla och garnera med blasten från löken om du vill. Eller spara och använda att garnera eller fräsa med i en annan rätt.
- Du kan ta röd eller gul knipplök.
- Ett alternativ till att koka löken är att rosta knipplöken i ugnen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 32 kcal