Knipplök i ugn

Introduktion och förberedelse

Bakad knipplök är gott, enkelt och billigt tillbehör till det mesta speciellt grillat. Lagad med olivolja, salt och peppar så blir löken mjuk och söt.

Blasten kan du spara till annat om du önskar.

Blir också gott med vanlig gul lök, silverlök, stora schalottenlökar eller rödlök.

4 portioner knipplök i ugn

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 knippe knipplök, minst 6 stycken lökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rensa och skär av blasten samt det yttersta blomfästet på knipplökarna.
  3. Dela dem i halvor och blanda med olivolja och salt i en ugnsform eller ugnsfast stekpanna.
  4. Baka löken i mitten eller nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
  5. Ta ut och servera löken. Kan förberedas innan och värmas eller serveras kall.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-04

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.