Knipplök i ugn

Introduktion och förberedelse

Bakad knipplök är gott, enkelt och billigt tillbehör till det mesta speciellt grillat. Lagad med olivolja, salt och peppar så blir löken mjuk och söt.

Blasten kan du spara till annat om du önskar.

Blir också gott med vanlig gul lök, silverlök, stora schalottenlökar eller rödlök.

4 portioner knipplök i ugn

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 knippe knipplök, minst 6 stycken lökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rensa och skär av blasten samt det yttersta blomfästet på knipplökarna.
  3. Dela dem i halvor och blanda med olivolja och salt i en ugnsform eller ugnsfast stekpanna.
  4. Baka löken i mitten eller nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
  5. Ta ut och servera löken. Kan förberedas innan och värmas eller serveras kall.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-04

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept