Kavringsfyrkanter med färskost

Kavringsfyrkanter med färskost är matiga snittar av kavring fyllda med smaksatt färskost. Passar som tilltugg, finfika, utflykt, picknick eller till the-bjudning.

Blir 24 stycken kavringsfyrkanter och de är rätt rejäla mumsbitar så det räcker med två var samt någon extra.

8-10 portioner kavringsfyrkanter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 24 skivor kavring
  • 400 g smaksatt färskost exempelvis paprika, vitlök eller örter

Tillagning

  1. Bred ett tjock lager färskost på 12 skivor kavring.
  2. Lägg ihop dem två och två.
  3. Skär kanterna jämna. Torka rent kniven mellan med lite hushållspapper.
  4. Skär kavringsmackorna i trekanter.
  5. Lägg upp på en bricka och servera. Hit kan du förbereda och täcka över med plast och ha kavringsfyrkanterna i kylen.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-02

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer