Kavringsfyrkanter med färskost

Introduktion och förberedelse

Kavringsfyrkanter med färskost är matiga snittar av kavring fyllda med smaksatt färskost. Passar som tilltugg, finfika, utflykt, picknick eller till the-bjudning.

Blir 24 stycken kavringsfyrkanter och de är rätt rejäla mumsbitar så det räcker med två var samt någon extra.

8-10 portioner kavringsfyrkanter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 24 skivor kavring
  • 400 g smaksatt färskost exempelvis paprika, vitlök eller örter

Tillagning

  1. Bred ett tjock lager färskost på 12 skivor kavring.
  2. Lägg ihop dem två och två.
  3. Skär kanterna jämna. Torka rent kniven mellan med lite hushållspapper.
  4. Skär kavringsmackorna i trekanter.
  5. Lägg upp på en bricka och servera. Hit kan du förbereda och täcka över med plast och ha kavringsfyrkanterna i kylen.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.