Cocktail med Midori och Ginger Ale

Blanda en sötsur Midoridrink - en läskande cocktail med Midori melonlikör, Ginger Ale, lime och is. Passar att svalka sig med varma dagar.

Drinken får smak av Midori som är en söt melonlikör, syrlighet från lime och ingefära från Ginger Ale. Detta är en svag drink - vill du ha den starkare så kan du tillsätta några cl vodka. Blir också gott att dubblera och servera som bål.

Kan som på bilden serveras i lågt whiskyglas eller cobbler. Funkar också att ha mer is samt ingredienser och servera drinken i ett högt glas likt highball.

Kan garneras med extra piff om du vill - lime, myntablad, citronmeliss, ätliga blomblad, skivad jordgubbe, liten melonskiva, cocktailpinne med melon, färsk ananas och cocktailbär osv.

Rostade nötter är gott till.

1 cocktail med Midori

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2,5 cl Midori melonlikör
  • 0,25 lime
  • ca 10 cl Ginger Ale
  • 5-7 isbitar eller krossad is

Tillagning

  1. Fyll glaset med isbitar eller med krossad is till 2/3 delar.
  2. Skölj lime och skär ut två skivor eller klyftor. Krama ur limesaften över isen. Låt ligga i glaset.
  3. Mät upp och tillsätt Midori.
  4. Fyll på med Ginger Ale till kanten och servera Midoridrinken.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-02

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept