Grön tomatmarmelad

Koka tomatmarmelad med gröna tomater. Lätt att laga med syltsocker. Här smaksatt med lite stjärnanis samt lime. Gott till scones, på rostmackan, engelska muffins, till ostbrickan eller som marmelad till det du vill.

Istället för lime kan du ta citron. Gott i är också en bit stjärnanis, kardemumma, en bit kanel, lakritspulver, någon nypa rosmarin eller timjan om man vill ha en twist på marmeladen.

Häll på väl rengjorda och gärna steriliserade syltburkar med lock.

cirka 7 dl marmelad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram gröna tomater
  • 1 lime
  • 4 dl syltsocker
  • 1/2 bit stjärnanis (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj tomater. Skär dem i tärningar. Lägg i en kastrull med tjock botten och lock. Tillsätt stjärnanis om du vill.
  2. Koka tomaterna på medelvärme i 15 minuter.
  3. Skölj lime och riv skalet. Tillsätt till tomaterna.
  4. Tillsätt syltsocker, rör om och koka på låg värme i ytterligare 5 minuter.
  5. Häll upp på syltburkar, sätt på lock samt ställ upp och ner att svalna.
  6. Förvaras svalt och mörkt. Öppnad burk förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 3.8 (14 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-24

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.