Grön soppa från Björkholmen grönsakssoppa

Introduktion och förberedelse

Grön ärtsoppa i modern tappning med lite fart i. En god grönsakssoppa till soppmiddag eller som förrättssoppa.

Vill du ha en hetare soppa kan du ta fyra finhackade thailändska Birds Eye chilis i soppan.

Kan även serveras med bitar av knaperstekt bacon samt kokta ägg i halvor.

6 portioner grön ärtsoppa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • 600 gram frysta ärtor
  • 1,2 liter vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 30 gram bladpersilja
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk citronsaft

Tillagning

  1. Ansa och skölj purjolök och skär den i skivor.
  2. Ansa paprikan och ta bort kärnhuset, skär den små tärningar. Sätt undan hälften i en skål till servering.
  3. Finhacka lök och vitlök.
  4. Fräs lök, vitlök, purjo och paprika i olivolja i en gryta någon minut.
  5. Finhacka chilifrukten och tillsätt den.
  6. Häll på ärtor, vatten och buljongtärningar.
  7. Koka soppan i 10 minuter på medelvärme.
  8. Skölj och hacka bladpersilja.
  9. Mixa soppan grovt med stavmixer direkt i grytan.
  10. Rör ner vispgrädde och värm upp.
  11. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-08