Grön soppa från Björkholmen grönsakssoppa

Introduktion och förberedelse

Grön ärtsoppa i modern tappning med lite fart i.

En god grönsakssoppa till soppmiddag eller som förrättssoppa.

Varianter

  • Vill du ha en hetare soppa kan du ta 1-4 finhackade thailändska Birds Eye chilis eller annan chili i soppan.
  • Kan även serveras med bitar av knaperstekt bacon samt kokta ägg i halvor.
  • Gott med bröd som bake-off baguette, hembakt baguette, brytbröd, vitlöksbröd, kuvertbröd eller breadsticks med ost. 

Grönsakssoppa med ärtor, tomat och paprika som mixas slät Grönsakssoppa med ärtor, tomat och paprika som mixas slät. Gott med bröd som bake-off baguette, vitlöksbröd, brytbröd eller breadsticks med ost till.

6 portioner grön ärtsoppa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • 600 gram frysta ärtor
  • 1,2 liter vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 30 gram bladpersilja
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk citronsaft

Tillagning

  1. Ansa och skölj purjolök och skär den i skivor.
  2. Ansa paprikan och ta bort kärnhuset, skär den små tärningar. Sätt undan hälften i en skål till servering.
  3. Finhacka lök och vitlök.
  4. Fräs lök, vitlök, purjo och paprika i olivolja i en gryta någon minut.
  5. Finhacka chilifrukten och tillsätt den.
  6. Häll på ärtor, vatten och buljongtärningar.
  7. Koka soppan i 10 minuter på medelvärme.
  8. Skölj och hacka bladpersilja.
  9. Mixa soppan grovt med stavmixer direkt i grytan.
  10. Rör ner vispgrädde och värm upp.
  11. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 255 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-30