Gratinerade rödbetor med getost eller chevre

Gratinerade rödbetor med fransk getost eller chevre. Rödbetorna är också goda förrätt, tapas, osträtt, bufférätt eller mellanrätt.

Rödbetor slungade med getost passar också som tillbehör till ex. ugnsstekt fisk serverad med kokt delikatesspotatis och knaperstekta små bitar bacon eller saltfläsk. Då kan ett lättare rödvin passa bra till.

4 portioner gratinerade rödbetor med getost

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 8 medelstora rödbetor
  • 100 gram getost
  • 100 gram smör

Tillagning

  1. Koka rödbetorna med skal cirka 40 minuter.
  2. Mosa ihop getost och smör.
  3. Skölj rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalen. Putsa bort rotfästet samt ev. fula delar. Skär i klyftor.
  4. Sätt ugnen på grill.
  5. Lägg rödbetorna i en ugnsfast form.
  6. Smula över getost.
  7. Gratinera i 5-10 minuter tills osten fått lite färg.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer