Gratinerade rödbetor med getost eller chevre

Introduktion och förberedelse

Gratinerade rödbetor med fransk getost eller chevre. Rödbetorna är också goda förrätt, tapas, osträtt, bufférätt eller mellanrätt.

Rödbetor slungade med getost passar också som tillbehör till ex. ugnsstekt fisk serverad med kokt delikatesspotatis och knaperstekta små bitar bacon eller saltfläsk. Då kan ett lättare rödvin passa bra till.

4 portioner gratinerade rödbetor med getost

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 8 medelstora rödbetor
  • 100 gram getost
  • 100 gram smör

Tillagning

  1. Koka rödbetorna med skal cirka 40 minuter.
  2. Mosa ihop getost och smör.
  3. Skölj rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalen. Putsa bort rotfästet samt ev. fula delar. Skär i klyftor.
  4. Sätt ugnen på grill.
  5. Lägg rödbetorna i en ugnsfast form.
  6. Smula över getost.
  7. Gratinera i 5-10 minuter tills osten fått lite färg.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.