Äggtoddy

Introduktion och förberedelse

Äggtoddy lagas av vispat ägg och socker och smaksätts sprit som konjak, calvados eller liknande.

Serveringsförslag

  • Passar till jul, påsk eller som stärkande drink vintertid efter en aktiv dag i backen eller skidspåret.
  • Kan serveras i Martiniglas, champagne-kupa, små glas, eller koppar typ glöggkoppar.

Tips

Receptet kan dubblas till flera.

Varianter

  • Utan sprit blir äggtoddyn alkoholfri och passar då för hela familjen. Ersätt spriten med lite vatten eller mjölk.
  • Tillsätter du varm mjölk, lite mer sprit och lite riven muskot får du Eggnog.
  • Skaka en kall variant på Egg nogg med is och brandy.

2 glas äggtoddy

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk konjak, calvados eller annan sprit

Tillagning

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Använd gärna elvisp.
  2. Vispa i spriten och servera.
E-mail
Medel: 4 (107 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 195 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-09-14