Äggtoddy

Äggtoddy lagas av vispat ägg och socker och smaksätts sprit som konjak, calvados eller liknande. Passar till jul, påsk eller som stärkande drink vintertid. Kan serveras i Martiniglas, champagne-kupa, små glas, eller koppar typ glöggkoppar.

Utan sprit blir äggtoddyn alkoholfri och passar då för hela familjen. Receptet kan såklart dubblas. Tillsätter du varm mjölk, lite mer sprit och lite riven muskot får du Eggnog.

2 glas äggtoddy

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk konjak, calvados eller annan sprit

Tillagning

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Använd gärna elvisp.
  2. Vispa i spriten och servera.
E-mail
Medel: 4.4 (44 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-27

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.