Äggtoddy

Introduktion och förberedelse

Äggtoddy lagas av vispat ägg och socker och smaksätts sprit som konjak, calvados eller liknande.

Passar till jul, påsk eller som stärkande drink vintertid efter en aktiv dag i backen eller skidspåret.

Kan serveras i Martiniglas, champagne-kupa, små glas, eller koppar typ glöggkoppar.

Receptet kan såklart dubblas.

Varianter

  • Utan sprit blir äggtoddyn alkoholfri och passar då för hela familjen. Ersätt spriten med lite vatten eller mjölk.
  • Tillsätter du varm mjölk, lite mer sprit och lite riven muskot får du Eggnog.
  • Skaka en kall variant på Egg nogg med is och brandy.

2 glas äggtoddy

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk konjak, calvados eller annan sprit

Tillagning

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Använd gärna elvisp.
  2. Vispa i spriten och servera.
E-mail
Medel: 4.4 (47 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 195 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-11

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.