Äggtoddy

Äggtoddy med konjak, calvados eller annan sprit till jul eller påsk. Utan sprit blir äggtoddyn alkoholfri och passar då för hela familjen. Receptet kan såklart dubblas. Tillsätter du varm mjölk, lite mer sprit och lite riven muskot får du Eggnog.

2 glas äggtoddy

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk konjak, calvados eller annan sprit

Tillagning

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Använd gärna elvisp.
  2. Vispa i spriten och servera.
E-mail
Medel: 4.3 (15 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer