Äggtoddy
Äggtoddy lagas av vispat ägg och socker och smaksätts med sprit som konjak, calvados eller liknande.
Tillagning
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Använd gärna elvisp.
- Vispa i spriten och servera.
Serveringsförslag
- Passar till jul, påsk eller som stärkande drink vintertid efter en aktiv dag i backen eller skidspåret.
- Kan serveras i Martiniglas, champagne-kupa, små glas, eller koppar typ glöggkoppar.
Tips
Receptet kan dubblas till flera.
Varianter
- Utan sprit blir äggtoddyn alkoholfri och passar då för hela familjen. Ersätt spriten med lite vatten eller mjölk.
- Tillsätter du varm mjölk, lite mer sprit och lite riven muskot får du Eggnog.
- Skaka en kall variant på Egg nogg med is och brandy.
- En Italiensk variant - Bombardino - kan du göra med varm ägglikör, sprit och vispad grädde.
Uppskattat näringsvärde per portion: 195 kcal