Creamed corn

Introduktion och förberedelse

Creamed corn är en slags amerikansk majsröra som kokas ihop med hälften mixad majs och hälften hel majs, lite grädde och smör.

Vidare kan man ha i lite hackade soltorkade tomater eller tärnad röd paprika men det är valfritt.

Serveringsförslag

Passar som tillbehör till BBQ och amerikansk mat. Exempelvis helgrillat revbensspjäll St Louis cut.

4 portioner Creamed corn

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 400 gram sötmajs, fryst eller 1 burk 400-500 gram
  • 0,75 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl vatten eller spad från burk
  • 3 soltorkade tomater i olja eller 1/4 röd paprika, hackad (valfritt)
  • 1-2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Mixa sönder hälften av majsen med lite vatten eller spad från burken samt grädden till en tjock röra. Du kan mixa med stavmixer i ett smalt hög kärl eller i en matberedare.
  2. Lägg i en kastrull med resten av majskornen.
  3. Tillsätt smör och koka upp. Låt koka i några minuter. Använd lock då det stänker upp. Rör då och då.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Tillsätt ev. hackad soltorkad tomat eller tärnad röd paprika om du vill ha det i.
  6. Lägg upp majsröran i en skål och servera.
E-mail
Medel: 4.4 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 157 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-10-31

Tillbehör och liknande recept: