Chokladbiscottis

Introduktion och förberedelse för tillagning

Baka italienska chokladbiscottis - en slags skorpor eller kakor smaksatta med kakao. Chokladbiscottis är gott till fikat, espresso och Vin Santo eller Recioto - Italienskt sött vin.

Biscottis är också goda att garnera desserter som glasscoupe med istället för glassrån.

Du kan baka vanliga biscottis med mandel eller med saffran också.

ca 30 chokladbiscotti

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 1,5 dl strösocker
  • 50 gram smör, mjukt
  • 2 ägg, medelstora
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Rör smör och socker pösigt några minuter. Tillsätt ett ägg i taget.
  3. Mät upp mjöl och blanda det med vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao. Tillsätt lite i taget till äggblandningen och rör ihop till en fast deg.
  4. Låt degen vila 30 minuter i kylen.
  5. Forma till två längder, ca 2 fingrar tjocka och 5 cm breda.
  6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  8. Ta ut och skär längderna i biscottis - sneda skorpor - någon till några cm breda. Lägg tillbaks på bakplåt.
  9. Sänk ugnsvärmen till 120 grader och torka biscottiskivorna i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
  10. Låt svalna på plåten och förvara biscottisarna därefter torrt i burk.
E-mail
Medel: 3.4 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-12-03

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.