Chokladbiscottis

Baka Italienska chokladbiscottis - en slags skorpor eller kakor smaksatta med kakao. Chokladbiscottis är gott till fikat, espresso och Vin Santo - Italienskt sött vin.

Biscottis är också goda att garnera desserter som glasscoupe med istället för glassrån.

Och nej det ska ej vara något smör eller olja i receptet. Men man kan tillsätta 100 gram smör eller solrosolja om man vill det.

Du kan baka vanliga biscottis med mandel eller med saffran också.

ca 30 chokladbiscotti

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 250 gram strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 400 gram vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt några minuter.
  3. Mät upp mjöl och blanda det med vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao. Tillsätt lite i taget till äggblandningen och rör ihop till en fast deg.
  4. Låt degen vila 30 minuter i kylen.
  5. Forma till två längder, ca 2 fingrar tjocka och 5 cm breda.
  6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda biscottilängderna mitt i ugnen ca 20 min.
  8. Ta ut biscottilängden och skär längderna i biscottis - sneda skorpor - någon till några cm breda. Lägg tillbaks på bakplåt.
  9. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och torka biscottiskivorna bredvid varandra på plåten i ugnen i 30 minuter.
  10. Låt svalna på plåten och förvara chokladbiscottisarna därefter torrt i burk.
E-mail
Medel: 3.2 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Frukost och brunch för lediga dagar

Vem gillar inte lediga helger och dagar med gott om tid för en riktig frukost? Här kommer tips och recept till frukost och brunch som kalljästa pannkakor, ägg och bacon, frukostbullar, fruktsallad, hemrostad granola med mera.

Läs mer

Bearnaisesås

Gör en egen Bearnaise - här är alla tipsen du behöver för att lyckas.

Läs mer

Recept

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer

Svalkande sommardrinkar och cocktails

Bjud på en drink eller cocktail innan middagen. Här hittar du lyxig Bellini med champagne eller enklare men goda variander sangria och spritzer. Ett gäng goda drinkar för alla smaker helt enkelt.

Läs mer

Körsbärssylt

Nu finns det mogna körsbär så passa på att koka körsbärssylt. Gott med ostkaka eller till frukost, flingorna, till glass, plättar eller pannkakor.

Läs mer

Recept

Jordgubbssylt

Passa på att koka sylt på goda svenska jordgubbar. Njut till frukostflingor, gröt, fil, rostbröd, scones och fika. Och spara kanske några burkar för höst och vinter.

Läs mer

Recept