Chokladbiscottis

Baka Italienska chokladbiscottis - en slags skorpor eller kakor smaksatta med kakao. Chokladbiscottis är gott till fikat, espresso och Vin Santo - Italienskt sött vin.

Biscottis är också goda att garnera desserter som glasscoupe med istället för glassrån.

Och nej det ska ej vara något smör eller olja i receptet. Men man kan tillsätta 100 gram smör eller solrosolja om man vill det.

Du kan baka vanliga biscottis med mandel eller med saffran också.

ca 30 chokladbiscotti

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 250 gram strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 400 gram vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt några minuter.
  3. Mät upp mjöl och blanda det med vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao. Tillsätt lite i taget till äggblandningen och rör ihop till en fast deg.
  4. Låt degen vila 30 minuter i kylen.
  5. Forma till två längder, ca 2 fingrar tjocka och 5 cm breda.
  6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda biscottilängderna mitt i ugnen ca 20 min.
  8. Ta ut biscottilängden och skär längderna i biscottis - sneda skorpor - någon till några cm breda. Lägg tillbaks på bakplåt.
  9. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och torka biscottiskivorna bredvid varandra på plåten i ugnen i 30 minuter.
  10. Låt svalna på plåten och förvara chokladbiscottisarna därefter torrt i burk.
E-mail
Medel: 3.2 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer