Chokladbiscottis
Baka italienska chokladbiscottis - en slags skorpor eller kakor smaksatta med kakao.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Rör smör och socker pösigt några minuter. Tillsätt ett ägg i taget.
- Mät upp mjöl och blanda det med vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao. Tillsätt lite i taget till äggblandningen och rör ihop till en fast deg.
- Låt degen vila 30 minuter i kylen.
- Forma till två längder, ca 2 fingrar tjocka och 5 cm breda.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
- Ta ut och skär längderna i biscottis - sneda skorpor - någon till några cm breda. Lägg tillbaks på bakplåt.
- Sänk ugnsvärmen till 120 grader och torka biscottiskivorna i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
- Låt svalna på plåten och förvara biscottisarna därefter torrt i burk.
Serveringsförslag
- Chokladbiscottis är gott till fikat, espresso och Vin Santo eller Recioto - Italienskt sött vin.
- Biscottis är också goda att garnera desserter som glasscoupe med istället för glassrån.
Varianter
Du kan baka vanliga biscottis med mandel eller med saffran också.
Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal