Punschrullar Dammsugare

Punschrullar eller dammsugare. Perfekt till kaffet eller bara vid små fika pauser.

20 stycken punschrullar eller dammsugare

  • Förberedelse: 1 tim 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 1 tim 40 min

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakaopulver
  • 3 1/2 dl sockerkakssmulor smulad sockerkaka
  • 1 msk arracksessens eller punsch
  • 300 g marsipan
  • 3 droppar grön eller röd karamell färg
  • 75 g mörk blockchoklad

Tillagning

  1. Rör matfett, florsocker, vaniljsocker och kakaopulver poröst.
  2. Finfördela gärna sockerkakan i en matbredare eller smula ner den mycket fint. Rör ner den i smeten så att allt blandas väl.
  3. Droppa i arrak eller punsch efter tycke och smak. Ställ degen kallt att vila ca 1 timme.
  4. Färga under tiden marsipanen med grön karamell färg eller köp färdig grön karamell färg man kan också skoja till det med t.ex. röd karamell färg. Kavla ut marsipanen tunt ca 3 mm.
  5. Ta ut degen och dela den i ca 20 lika stora bitar.
  6. Forma degen till ca 5 cm långa rullar.
  7. Klä rullarna med en bit grön eller röd marsipan.
  8. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och botten samt doppa ändarna på rullarna i chokladen.
  9. Ställ punschrullarna på bakplåtspapper att stelna.
E-mail
Medel: 4.2 (15 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer