Bucatini med svamp
Bucatini är en ihålig tjock spagetti som är mycket god med pastasås som här med skogschampinjon i krämig sås av lök, tomat, grädde, vitlök, chili och en klick crème fraiche.
Servera gärna pastan med grönsallad, cocktailtomater, vinägrett och ett gott bröd att skopa upp såsen med.
Tillagning
- Börja koka upp vatten till pastan. Tillsätt någon tsk salt och någon msk olivolja.
- Skölj och rensa svampen. Skär den i skivor eller tärningar
- Stek svampen i en gryta med lite smör och rör då och då.
- Skala och hacka under tiden lök samt vitlök fint.
- Fräs lök och vitlök i olivolja i en stekpanna några minuter.
- Tillsätt tomatpuré, chiliflakes, oregano och dragon och fräs några minuter till. Rör då och då.
- Lägg över löken med svampen, tillsätt vatten och rör om. Låt puttra medan du kokar pastan enligt paket.
- Förbered tillbehör som grönsallad, tomater och riven ost.
- Innan pastan kokat klart så rör du i grädde och creme fraiche samt kokar upp.
- Smaka av svampsåsen med salt, peppar samt vinäger. Vidare kan du ha någon dl av kokvattnet i såsen till önskad tjocklek.
- Blanda pastan med svampsåsen och servera.
Varianter
- Du kan ta annan pasta och annan svamp om du önskar.
- Vill du ha en vegan pasta så väljer du pasta utan ägg, margarin, sojagrädde och Oatly fraiche. Vidare finns vegan parmesan att garnera med.
Uppskattat näringsvärde per portion: 623 kcal