Björnbärsmarmelad med kanel

Introduktion och förberedelse

Björnbärsmarmelad med kanel ger god smak. En god hemgjord marmelad till frukosten, scones, rostmackan, fikat eller bageln.

Du kan också koka med en halv vaniljstång samt en bit stjärnanis.

Burkar och lock bör värmas i minst 10 minuter 125 grader i ugnen för att steriliseras.

ca 7,5 dl björnbärsmarmelad med kanel

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 500 gram färska eller frysta björnbär
  • 1 kanelstång
  • 250 gram syltsocker
  • 1 citron

Tillagning

  1. Rensa björnbären.
  2. Skölj citron och riv av det yttersta skalet med en citronrasp eller skär bort och hacka fint. Pressa ur en msk citronsaft också.
  3. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka marmeladen i 10 minuter (skumma ev. bort lödder på ytan med en slev).
  4. Mosa gärna bären mot kastrullkanten under kokningen.
  5. Fyll björnbärsmarmeladen i en rena glasburkar och sätt på lock. Låt svalna.
E-mail
Medel: 5 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 47 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.