Björnbärsmarmelad med kanel

Introduktion och förberedelse för tillagning

Björnbärsmarmelad med kanel ger god smak. En god hemgjord marmelad till frukosten, scones, rostmackan, fikat eller bageln.

Du kan också koka med en halv vaniljstång samt en bit stjärnanis.

Burkar och lock bör värmas i minst 10 minuter 125 grader i ugnen för att steriliseras.

ca 7,5 dl björnbärsmarmelad med kanel

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 500 gram färska eller frysta björnbär
  • 1 kanelstång
  • 250 gram syltsocker
  • 1 citron

Tillagning

  1. Rensa björnbären.
  2. Skölj citron och riv av det yttersta skalet med en citronrasp eller skär bort och hacka fint. Pressa ur en msk citronsaft också.
  3. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka marmeladen i 10 minuter (skumma ev. bort lödder på ytan med en slev).
  4. Mosa gärna bären mot kastrullkanten under kokningen.
  5. Fyll björnbärsmarmeladen i en rena glasburkar och sätt på lock. Låt svalna.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.