Björnbärsmarmelad med kanel

Björnbärsmarmelad med kanel ger god smak. En god hemgjord marmelad till frukosten, scones, rostmackan, fikat eller bageln.

Du kan också koka med en halv vaniljstång samt en bit stjärnanis. 

Burkar och lock bör värmas i minst 10 minuter 125 grader i ugnen för att steriliseras. 

 

ca 7,5 dl björnbärsmarmelad med kanel

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 500 gram färska eller frysta björnbär
  • 1 kanelstång
  • 250 gram syltsocker
  • 1 citron

Tillagning

  1. Rensa björnbären.
  2. Skölj citron och riv av det yttersta skalet med en citronrasp eller skär bort och hacka fint. Pressa ur en msk citronsaft också.
  3. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka marmeladen i 10 minuter (skumma ev. bort lödder på ytan med en slev).
  4. Mosa gärna bären mot kastrullkanten under kokningen.
  5. Fyll björnbärsmarmeladen i en rena glasburkar och sätt på lock. Låt svalna.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer