Bananmilkshake

Mixa en god bananmilkshake. Milkshake med banan, glass och mjölk är supergott. Mixa eller krossa gärna 4-5 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god. Du kan ta vanlig mjölk eller vego-mjölk som mandelmjölk, sojamjölk eller havremjölk samt även byta vanlig vaniljglass mot sojaglass med vanilj.

Gott i är också chokladpulver, chokladsås, chokladglass eller kryddor som kanel, ingefära, kardemumma (blir lite indisk variant). Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt. Toppa gärna bananmilkshaken med två skedar glass, som ex vaniljglass, chokladglass eller valfri glass.

Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god. Räkna med en fjärdedels 0,5 liter paket glass.

2 stora glas bananmilkshake

 • Förberedelse: 2 min
 • Tillagning: 2 min
 • Klart på: 4 min

Ingredienser

 • 4 dl mjölk
 • 0,5 liter vaniljglass
 • 2 bananer, gärna krav
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 tsk kakao eller 1 tsk snabbkaffe eller 0,5 tsk kanel och 0,5 tsk ingefära (valfritt)

Tillagning

 1. Skala bananen och skär i skivor.
 2. Lägg i en skål eller mixer.
 3. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
 4. Milkshake utan mixer: Mosa bananen med socker, vaniljsocker sedan glass och sist mjölk. Vispa ihop till en jämn milkshake.
E-mail
Medel: 4.6 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Pepparkaksbak

Julstöka till det med lite pepparkaksbak. Förbered degen dagen innan. Sedan är det bara att baka ut gubbar, grisar, gummor och hjärtan till knapriga och kryddiga pepparkakor. Ny film!

Läs mer

Glöggdoft i luften

Dags att bjuda till glöggfest. Här hittar du mina bästa tips på hemgjord glögg i olika varianter samt vilka tilltugg som passar.

Läs mer

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept