Bananmilkshake

Introduktion och förberedelse för tillagning

Mixa en god bananmilkshake. Milkshake med banan, glass och mjölk är supergott. Mixa eller krossa gärna 4-5 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god. Du kan ta vanlig mjölk eller vego-mjölk som mandelmjölk, sojamjölk eller havremjölk samt även byta vanlig vaniljglass mot sojaglass med vanilj.

Gott i är också chokladpulver, chokladsås, chokladglass eller kryddor som kanel, ingefära, kardemumma (blir lite indisk variant). Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt. Toppa gärna bananmilkshaken med två skedar glass, som ex vaniljglass, chokladglass eller valfri glass.

Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god. Räkna med en fjärdedels 0,5 liter paket glass.

2 stora glas bananmilkshake

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 0,5 liter vaniljglass
  • 2 bananer, gärna krav
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kakao eller 1 tsk snabbkaffe eller 0,5 tsk kanel och 0,5 tsk ingefära (valfritt)

Tillagning

  1. Skala bananen och skär i skivor.
  2. Lägg i en skål eller mixer.
  3. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  4. Milkshake utan mixer: Mosa bananen med socker, vaniljsocker sedan glass och sist mjölk. Vispa ihop till en jämn milkshake.
E-mail
Medel: 4.6 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.