Banan milkshake

Bananmilkshake med vaniljglass, banan och mjölk.
Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.
Räkna med en fjärdedels 0,5 liter paket glass.
Toppa gärna bananmilkshaken med två skedar glass, som ex vaniljglass, chokladglass eller valfri glass.
Hemgjord banan milkshake kan du smaksätta med ex. kakao; eller snabbkaffe; eller kanel och ingefära.
Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.

1 glas banan milkshake

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 banan, gärna krav-banan
  • 125 g vaniljglass
  • 1,5 dl mjölk, standard
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)
  • 1 tsk kakao eller 1 tsk snabbkaffe eller 0,5 tsk kanel och 0,5 tsk ingefära (valfritt)

Tillagning

  1. Skala och skiva banan och lägg i en skål eller mixer.
  2. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  3. Milkshake utan mixer: Mosa bananen med en gaffel. Tillsätt först socker, vaniljsocker samt glass och sist mjölk. Vispa ihop till en jämn milkshake.
  4. Smaksätt och mixa ev. banan milkshaken med kakao; eller kaffe; eller kanel och ingefära.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer