Tapenade olivröra

Tapenade eller olivröra. Tapenade är en olivröra som är gott som till det mesta. Ex. på rostad baguette som tapas eller tilltugg.
Tapenade är gott till grillad fisk eller grillad kyckling samt på buffé. Olivröra finns också att köpa färdig.
Godast blir tapenade med Kalamataoliver fast de är jobbiga att kärna ur men väldigt smakrika.

4 portioner tapenade olivröra

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 5 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 sardellfiléer
  • 1 dl olivolja

Tillagning

  1. Kärna ur oliverna.
  2. Lägg oliverna i en matberedare med vitlök, sardellfiléer samt olivolja.
  3. Mixa alltihop till en röra. Nu är tapenaden klar. Förvara i kylen.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer