Tapenade olivröra

Tapenade eller olivröra. Tapenade är en olivröra som är gott som till det mesta. Ex. på rostad baguette som tapas eller tilltugg.
Tapenade är gott till grillad fisk eller grillad kyckling samt på buffé. Olivröra finns också att köpa färdig.
Godast blir tapenade med Kalamataoliver fast de är jobbiga att kärna ur men väldigt smakrika.

4 portioner tapenade olivröra

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 5 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 sardellfiléer
  • 1 dl olivolja

Tillagning

  1. Kärna ur oliverna.
  2. Lägg oliverna i en matberedare med vitlök, sardellfiléer samt olivolja.
  3. Mixa alltihop till en röra. Nu är tapenaden klar. Förvara i kylen.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer