Guacamole

Guacamole är en röra av mosad avokado. Guacamole eller avokadoröra passar till mexikansk mat som texmex, nachos, tortillas mm
Du kan också ha guacamole som tillbehör till det mesta speciellt grillad eller stekt fisk, kyckling eller skaldjur.
Guacamole passar också på buffébord.

4 portioner guacamole

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 avokados
  • 3 msk citronsaft eller limesaft
  • 0,5 röd paprika (valfritt)
  • 3 msk gräddfil, crème fraiche eller matyoghurt (valfritt)
  • 3 krm salt

Tillagning

  1. Dela avokadosarna på längden. Tips är att skära runt kärnan, vrida isär halvorna, hacka i kniven i kärnan och vrida till så den lossnar. Sedan tar du en matsked och gröper ur avokadon.
  2. Tärna avokadon och lägg i en skål.
  3. Tillsätt citronsaft och ev. matyoghurt.
  4. Mosa avokadon med en gaffel eller en visp till en röra. Det gör inget om det är lite klumpar kvar.
  5. Skölj och tärna paprikan fint och tillsätt den (valfritt).
  6. Smaka av guacamolen med citronsaft och salt.
  7. Lägg upp guacamolen i en skål vid servering.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer