Hemgjorda crostini

Knapriga Italienska skorpor av baguette eller annat vitt bröd penslade med olivolja och rostade i ugnen.
Du kan använda vilket vitt bröd som helst men med baguette får du fina små skivor. Med surdegsbaguette blir det riktigt goda crostini.
Goda som tilltugg att toppa med röror som ex. tapenade eller pesto.
Crostinisarna kan också torkas helt till skorpor och håller då länge i lufttät burk. Eftertorka då genom att först rosta dem enligt nedan och sedan stänga av ugnen och låta dem torka med ugnsluckan lite på glänt i några timmar tills crostinisarna är helt torra.

20 crostinis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 baguette
  • 0,5 dl olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär baguetten i 1 cm tjocka skivor, runt 20 stycken.
  3. Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla dem på båda sidor med olivolja.
  5. Rosta crostinibröden i mitten av ugnen i ca 5 minuter tills de fått fin ljust brun färg.
  6. Ta ut och låt svalna något på galler.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer