Parmesansnurror ostsnurror pestosnurror

Parmesansnurror, ostsnurror eller pestosnurror. Goda drinktilltugg till fördrink som är enkla att göra med färdig smördeg, riven parmesanost och pesto.
Snurrorna kan du förbereda och plocka fram från frysen så att det bara är att ta fram, tina lite, skära ut snurror och baka av dem några minuter innan gästerna kommer.
Blir också gott med fetaost och hackad spenat. Eller med pesto på soltorkad tomat och ost. Eller tapenade och ost. Eller någon av de andra färdiga tapasrörorna. Eller i pizzastil med tomatpure, ost och salami.
Gott till parmesansnurrorna är mousserande vin som champagne eller annan fördrink.

8 portioner drinktilltugg, ca 4 var, ca 33 st snurror

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 3 smördegsplattor, 10x20 cm, 225 gram, tinade
  • 2 dl riven parmesanost eller riven ost av grano padano eller ost med liknande smak och egenskaper.
  • ca 6 msk pesto

Tillagning

  1. Tina smördegsplattorna. Ex. lägg fram dem i kylen nån dag innan.
  2. Kavla ut smördegsplattorna med lite mjöl och kavel till ca 13-24 cm rektanglar.
  3. Blanda riven parmesan med peston.
  4. Pensla smördegen med uppvispat ägg.
  5. Bred på ostfyllningen på smördegen.
  6. Rulla ihop smördegen från kortsidan.
  7. Lägg rullarna i frysen eller kylen om du önskar tills någon timme innan servering.
  8. När det är dags, ca 1 timme innan gästerna kommer. Se till att smördegsrullen är tinad och ej helt djupfryst. Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Skär 0,5 cm tjocka skivor, ca 20 skivor av varje rulle.
  10. Lägg snurrorna på bakplåtspapper eller bakplåt.
  11. Grädda parmesansnurrorna i 17 minuter.
  12. Servera dem ljumma eller avsvalnade rumsvarma. Strö gärna lite flingsalt typ gourmetsalt på.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer