Parmesansnurror ostsnurror pestosnurror

Parmesansnurror, ostsnurror eller pestosnurror. Goda drinktilltugg till fördrink som är enkla att göra med färdig smördeg, riven parmesanost och pesto.
Snurrorna kan du förbereda och plocka fram från frysen så att det bara är att ta fram, tina lite, skära ut snurror och baka av dem några minuter innan gästerna kommer.
Blir också gott med fetaost och hackad spenat. Eller med pesto på soltorkad tomat och ost. Eller tapenade och ost. Eller någon av de andra färdiga tapasrörorna. Eller i pizzastil med tomatpure, ost och salami.
Gott till parmesansnurrorna är mousserande vin som champagne eller annan fördrink.

8 portioner drinktilltugg, ca 4 var, ca 33 st snurror

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 3 smördegsplattor, 10x20 cm, 225 gram, tinade
  • 2 dl riven parmesanost eller riven ost av grano padano eller ost med liknande smak och egenskaper.
  • ca 6 msk pesto

Tillagning

  1. Tina smördegsplattorna. Ex. lägg fram dem i kylen nån dag innan.
  2. Kavla ut smördegsplattorna med lite mjöl och kavel till ca 13-24 cm rektanglar.
  3. Blanda riven parmesan med peston.
  4. Pensla smördegen med uppvispat ägg.
  5. Bred på ostfyllningen på smördegen.
  6. Rulla ihop smördegen från kortsidan.
  7. Lägg rullarna i frysen eller kylen om du önskar tills någon timme innan servering.
  8. När det är dags, ca 1 timme innan gästerna kommer. Se till att smördegsrullen är tinad och ej helt djupfryst. Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Skär 0,5 cm tjocka skivor, ca 20 skivor av varje rulle.
  10. Lägg snurrorna på bakplåtspapper eller bakplåt.
  11. Grädda parmesansnurrorna i 17 minuter.
  12. Servera dem ljumma eller avsvalnade rumsvarma. Strö gärna lite flingsalt typ gourmetsalt på.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer