Antipasti Italienska smårätter

Antipasti är italienskt småplock till förrätt eller buffé. Gott till är ett nybakt bröd som focaccia, grissinis eller rostade crostinis.
Perfekt om matarga maffian kommer på besök.

4 portioner antipasti

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 skål svarta och gröna oliver (av god kvalitet med kärnor)
  • 100 gram god hårdost typ parmesan eller pecorino
  • 1 bröd som Italiensk baguette, bondbröd eller grissinis.
  • 8 skivor parmaskinka
  • 8 skivor salami
  • 8 skivor Mortadella
  • 8 Prosciutto-lindade melonbitar
  • 1 skål hel kapris
  • 1 skål marinerad kronärtskocka
  • 1 skål soltorkade tomater i olja
  • 100 gram färskost som mascarpone
  • 8 grissinis

Tillagning

  1. Duka upp de sorter du gillar av ovan delikatesser på fat och i skålar.
  2. Räkna två skivor av charkuterier per person, duka små skålar av ex. oliver, soltorkad tomat osv.
  3. Värm gärna brödet också.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer