Antipasti Italienska smårätter

Antipasti är italienskt småplock till förrätt eller buffé. Gott till är ett nybakt bröd som focaccia, grissinis eller rostade crostinis.
Perfekt om matarga maffian kommer på besök.

4 portioner antipasti

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 skål svarta och gröna oliver (av god kvalitet med kärnor)
  • 100 gram god hårdost typ parmesan eller pecorino
  • 1 bröd som Italiensk baguette, bondbröd eller grissinis.
  • 8 skivor parmaskinka
  • 8 skivor salami
  • 8 skivor Mortadella
  • 8 Prosciutto-lindade melonbitar
  • 1 skål hel kapris
  • 1 skål marinerad kronärtskocka
  • 1 skål soltorkade tomater i olja
  • 100 gram färskost som mascarpone
  • 8 grissinis

Tillagning

  1. Duka upp de sorter du gillar av ovan delikatesser på fat och i skålar.
  2. Räkna två skivor av charkuterier per person, duka små skålar av ex. oliver, soltorkad tomat osv.
  3. Värm gärna brödet också.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer