Majsröra

En god het röra med majs, vitlök och sambal oelek. Passar till grillat och på buffé.
Brynt rostad majs mixas med vitlök och het sambal oelek. Sambal oelek är en chiliröra du hittar på den asiatiska avdelningen.
Blir ännu godare med färsk kokt majs från majskolv.
God smak och fin färg ger 0,5 tsk gurkmeja. Andra kryddor som passar är spiskummin samt curry eller garam masala.

4 portioner majsröra

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 burk majs, ca 250 gram
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk sambal oelek (chiliröra)
  • 0,5 dl vegetabilisk olja som solrosolja
  • 2 msk citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj burkmajs.
  2. Sätt på en stekpanna.
  3. Tillsätt majsen och stek den ljusbrun (rosta majsen).
  4. Skala och pressa vitlöken. Tillsätt till majsen och rör runt. Rosta någon minut till.
  5. Ta av från värmen och lägg majsen och vitlöken i en hög smal skål eller matmixer.
  6. Mixa majsen med stavmixer eller i matmixer med oljan, sambal oelek samt citronsaft, salt och peppar till en jämn röra. Smaka av med salt, sambal och vitpeppar.
  7. Lägg upp majsröran i en skål och servera.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer