Salsa med papaya, avokado och tomat

Salsa med papaya, avokado och tomat är god till det mesta grillat eller stekt kött, kyckling eller fisk som lax.
Salsan är år både god och nyttig och är sås och röra i ett (så extra sås behövs inte). Gott till salsan är klyftpotatis, ugnstekt potatis eller färskpotatis.
Förutom papaya, avokado och tomat är det olivolja, vinäger, rödlök, gurka salt och peppar i salsan.
Du kan ersätta med andra frukter som mango istället för papaya. Färsk ananas blir också gott i.
Salsan håller sig några dagar i kylen.

8 portioner salsa med papaya

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 papaya
  • 2 avokado
  • 20 cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 20 cm färsk gurka
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk god vinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 droppar tabasco eller chili efter tycke (valfritt)

Tillagning

  1. Dela papayan längs med mitten. Skrapa ur fröna.
  2. Dela papayan i klyftor, skär loss skalet och dela i kuber. Lägg i en stor skål.
  3. Dela avokadon. Sätt kniven i kärnan och vrid till så att kärnan lossnar. Gröp ur avokadon med en sked. Hacka avokadon i bitar och lägg i skålen.
  4. Skölj och dela cocktailtomaterna och lägg i skålen.
  5. Skala och hacka rödlöken fint. Lägg i skålen.
  6. Skölj och tärna gurkan. Lägg i skålen.
  7. Tillsätt olivolja och smaka av salsan med vinäger, salt, peppar samt tabasco.
  8. Salsa med papaya, avokado och tomat är klar att servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer