Mangosalsa med tomat och avokado

Mangosalsa med tomat och avokado är gott och nyttigt tillbehör som sås och salsa till sallad, grillat och andra rätter.
Smaka av mangosalsan med salt, peppar och tabasco så att den blir så stark du önskar.
Välj mango som är mogen dvs mjuk och luktar sött. Avokadon ska också vara mogen och mjuk såklart. Välj gärna ekologiska tomater som har mer sötma och smak.
Mangosalsan kan förberedas innan och förvaras i kylen något dygn.

6 portioner mangosalsa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 mango
  • 2 avokados
  • 3 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 4 msk fin olivolja
  • 2 msk fin vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 droppar tabasco
  • 1 dl hackad bladpersilja eller färsk koriander

Tillagning

  1. Skala mangon med en potatisskalare.
  2. Ställ den på ända och skär av sidorna från den platta kärnan. Skär bort resten från kärnan och tärna allt fruktkött från mangon. Lägg i en skål.
  3. Dela avokado, sätt kniven i kärnan och knyck till så att den lossnar.
  4. Gröp ur avokadon med en stor sked. Skär avokado i tärningar. Lägg i skålen med mangon.
  5. Skölj och tärna tomater och lägg i skålen.
  6. Hacka rödlök och tillsätt den också.
  7. Plocka bladpersilja, skölj och hacka grovt. Tillsätt till skålen.
  8. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar samt tabasco. Smaka av.
  9. Mangosalsan är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer